top of page

Saatler ‘O’nda durdu!


Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 85’inci ölüm yıldönümünde saat 09:05’te Lüleburgaz’da hayat durdu. Cadde ve sokaklarda, kimi işini bıraktı, kimi de aracından inerek Ata’ya saygı için hazır ola geçti. Lüleburgaz’ın çeşitli yerlerindeki Atatürk büstlerine vatandaşlar tarafından çiçekler bırakıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. Yıldönümü dolayısıyla Lüleburgaz’da tören düzenlendi.

Törene Kaymakam Salih Yüce, CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın Torun, Belediye Başkanı Murat Gerenli, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Özçoşar, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunulması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Saatler 09:05’i gösterdiğinde ise 2 dakika süreyle siren çalındığı sırada vatandaşlar, cadde ve sokaklarda, kimi işini bırakıp, kimi de aracından inerek Atatürk için saygı duruşunda bulundu.

ANMA LYSA’DA DEVAM ETTİ

Anma töreni çelenk sunumlarının ardından Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’ndeki Cahit Irgat Salonu’nda devam etti.

Burada saat 10.00’da başlayan programda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Ardından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Serhan Kara günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaparken, Silahlı Kuvvetler adına Piyade Üsteğmen Burak Doğanay bir konuşma gerçekleştirdi.


Konuşmaların ardından ise yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

“Beni Hatırlayınız” adlı tiyatro oyununun sergilendiği tören, video gösterimi ve şiirlerin okunması ile tören sona erdi.


179 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page