Mide yakmayan çiğköfte!
- Özlem KARAKOYUN

- 18 saat önce
- 3 dakikada okunur
Mide hassasiyeti yaşayan 41 yaşındaki girişimci Eyyüp Çetin, “mide yakmayan” tescilli çiğ köfte ve sindirimi destekleyen turşu suyu konseptiyle Kocasinan Mahallesi’nde İstanbul Çiğköfte şubesini açarak sağlık odaklı bir lezzet anlayışını Lüleburgazlılarla buluşturdu.



Mide hassasiyeti yaşayan Eyyüp Çetin, yaşadığı sağlık sorunlarını girişimciliğe dönüştürdü. “Mide yakmayan” tescilli çiğ köfte ve sindirimi destekleyen turşu suyuyla ve diğer pek çok ürünle 9 Şubat’ta kendi işinin kapılarını açtı.
Kocasinan Mahallesi Acı Çeşme Sokak No:25’te hizmete açılan İstanbul Çiğköfte şubesinin işletme sahibi 41 yaşındaki Eyyüp Çetin, yaşadığı sağlık sorunlarının kendisini bu işe yönlendirdiğini söyledi.
Çetin, meslek hayatını anlatırken, “Daha önce 7 yıl muhasebecilik yaptım. Sonrasında içimde kalan şoförlük isteğiyle yaklaşık 10 yıl ağır vasıta şoförlüğü yaptım” dedi. Şoförlük yaptığı dönemde ciddi mide problemleri yaşamaya başladığını belirten Çetin, “Şoförlük işi yüzünden midemde sıkıntılar oluştu. Yaklaşık 3 ay ciddi mide sorunu yaşadım ve bu süreçte 10–15 kilo verdim” diye konuştu.
Bu sürecin ardından kendi işini kurmaya karar verdiğini ifade eden Çetin, “Zaten uzun zamandır kendi iş yerimi açma hayalim vardı. Yaşadığım mide problemleri beni daha da düşündürdü. Mide hassasiyeti olan insanların rahatlıkla tüketebileceği bir ürün olsun istedim” dedi.
Çiğ köfte sektöründe çok sayıda firmayı araştırdığını vurgulayan Çetin, “Pek çok firmayı inceledim, araştırdım. En sonunda İstanbul Çiğköfte markasında karar kıldım. Burada en önemli kriterim ürünün mideyi yakmamasıydı” ifadelerini kullandı.
Ürünlerin bilimsel ve tüketici deneyimine dayalı bir belgeyle desteklendiğini belirten Çetin, “Kullandığımız ürünler ‘Mide Yakmayan Ürün’ tüketici deneyimi tescil belgesine sahip. Türkiye İtibar Akademisi metodolojisiyle yürütülen ve saha aşaması tamamlanan 22–29 Ocak 2026 tarihli duyusal ürün araştırmasında, tüketicilerin yüzde 96,7’si ürünün mideyi yakmadığını ve yüksek sindirim konforu sunduğunu belirtti” dedi.
İşletmede tek çiğköfte ürünü üzerine yoğunlaşıldığını dile getiren Çetin, “Bizde tek çiğköfte ürünü var ama bizi diğer işletmelerden ayıran özel noktalarımız bulunuyor. Markaya ait özel ekşili sosumuz ve çiğ köfteye özgü sosumuz var. Günlük üretim kapasitesi 100 tona ulaşan bir altyapıdan geliyor. 2013’ten bu yana üretimde olan bir sistemden bahsediyoruz” diye konuştu.
Turşu suyunun müşteriler tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Çetin, sağlık vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Turşu suyu en çok tercih edilen ürünlerimizden biri. Özellikle mide hassasiyeti olan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. İçeriğindeki doğal fermantasyon sayesinde sindirim sistemini desteklediğini görüyoruz. Mideyi yormayan, yakma hissi oluşturmayan yapısıyla çiğ köfteyle birlikte tüketildiğinde sindirimi daha da rahatlatıyor. Özellikle mide yanması, şişkinlik ve hazımsızlık yaşayan müşterilerimizden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Doğru oranlarda ve dengeli şekilde hazırlanmış turşu suyunun, hem ferahlatıcı etkisi hem de sindirim konforu sağlaması nedeniyle tercih edilmesi bizi ayrıca memnun ediyor” dedi.
Mide hassasiyeti olan müşterilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını yineleyen Çetin, “Ayrıca firmanın kendi markasına ait ürünlerini de burada satışa sunuyoruz” dedi.
Aslen Babaeski’de yaşadığını ve her gün Babaeski’den gelip gittiğini belirten Çetin, işletmeyi eşiyle birlikte yürüttüklerini ifade ederek, “Eşim Elif Bengü Çetin ile beraber çalışıyoruz. Bu işi ailece sahipleniyoruz” diye konuştu.
Açılış sürecinde destek gördüğünü de vurgulayan Çetin, “Bu işletmeyi açarken süreç boyunca bana destek olan Fatih Akman ve Ömer Nizamoğulları arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum” dedi.
Trakya bölgesindeki yapılanmaya da değinen Çetin, “Trakya’da bayileşme süreci devam ediyor. Çorlu ve Çerkezköy’de şubelerimiz var. Trakya’da daha fazla noktada olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
İşletmenin çalışma saatleri hakkında da bilgi veren Çetin, “Sabah 11.00’de açıyoruz, gece 12.00–01.00 saatlerine kadar hizmet veriyoruz. Haftanın her günü açığız” dedi. Ramazan ayına yönelik özel menü yaptıklarını da söyleyen Çetin, “Öğrenciler için de kampanyalarımız var” diye konuştu.
Sipariş hattının 0506 514 39 39 olduğunu belirten Çetin, tüm vatandaşları mideyi yormayan çiğ köfteyi denemeye davet etti.


