top of page

Masa tenisinde bir başarı hikayesi

Traker Spor Kulübü Antrenörü Erman Duran, geç başladığı masa tenisinde milli düzeye uzanan kariyer yolculuğunu ve Lüleburgaz’daki kulüp başarılarını anlattı. Duran, “Sporcularımız il dereceleri için değil, Türkiye şampiyonlukları için çalışıyor” dedi.

ree
ree
ree
ree
ree

Lüleburgaz Traker Spor Kulübü antrenörü 36 yaşındaki Erman Duran, masa tenisinde geç başlayan ancak büyük başarılar elde eden bir sporcu ve antrenör.

14 yaşında Balaban Spor Merkezi’nde antrenör Yaşar Kanbir ile masa tenisine adım atan Duran, ilk zamanlarda futbolla ilgilense de kısa sürede masa tenisine yöneldi.

Erman Duran, geç yaşta başlamasına rağmen yeteneğiyle kısa sürede fark edilerek İstanbul’daki bir kulübe transfer edildi. Bu transfer, onun sporculuk kariyerindeki ilk büyük dönüm noktası oldu.

MİLLİ BAŞARIYA UZANAN YOLCULUK

Duran, üniversite eğitimi için taşındığı Kırklareli’nde Metin Mestanoğlu ile çalışarak kariyerinde ikinci bir kırılma yaşadı. Bu dönemde üniversiteler arası Türkiye Şampiyonası’nda bireysel kategoride Türkiye üçüncülüğü elde etti. “Rakiplerim spora 14–15 yıl önce başlamıştı, ben ise 7 yıl gibi kısa bir sürede aynı kürsüde yer aldım” diyerek o dönemi anlattı.

Başarılı antrenör, daha sonra Kocaeli’nin Sarkuysan takımına transfer olarak Süper Lig’de altı sezon mücadele etti. Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor gibi dev kulüplere karşı oynadığı maçlarla tecrübesini artırdı. Askerlik dönüşü Lüleburgaz’a yerleşen Duran, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle aktif sporu bırakıp tamamen antrenörlüğe yöneldi.

TRAKER’İN YÜKSELİŞİ

Duran, Trakya Ergene Spor Derneği adıyla çatısı altında başladıkları çalışmaları iki yıldır Traker Spor Kulübü adıyla sürdürdüklerini belirtti.

Kulüp, bugüne kadar sayısız il şampiyonluğu, Marmara Bölgesi dereceleri ve Türkiye ikincilikleri elde etti.

En dikkat çekici başarılardan biri ise sporcusu Elif Naz Dinçer’in yıldız kız milli takımına seçilmesi oldu.

Dinçer, Yunanistan’da düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda bireyselde üçüncü olurken, Traker de takım halinde şampiyon oldu.

Duran, “Marmara Bölgesi, Fenerbahçe, İBB gibi dev kulüplerin yer aldığı en rekabetçi bölge. Buradan şampiyonluk ve derecelerle çıkmak büyük prestij demek” diyerek kulübün başarılarının önemine dikkat çekti.

HEDEF MİLLİ TAKIMA SPORCU VERMEK

Traker Spor Kulübü olarak hedeflerinin yıldızlar ve gençler kategorilerinde Marmara Bölgesi dereceleri elde etmek ve Türkiye Şampiyonalarına katılmak olduğunu belirten Duran, “İldeki başarılarla yetinmiyoruz, hedefimiz Türkiye Şampiyonaları ve milli takım. Bu motivasyonla çalışıyoruz” dedi.

Kulüpte şu anda 30 lisanslı sporcunun bulunduğunu aktaran Duran, tek başına antrenörlük yaptığı için sayıyı sınırlı tuttuklarını ancak lise son sınıf öğrencilerinin yardımcı antrenörlük yapmasıyla sporcu sayısını artırmaya başladıklarını söyledi.

Duran ayrıca Lüleburgaz Kaymakamlığı’na, Kırklareli İl ve Lüleburgaz İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüklerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Erman Duran ve Traker Spor Kulübü, Lüleburgaz’dan Türkiye masa tenisi sahnesine yeni şampiyonlar kazandırma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar


bottom of page