top of page

Kaya’dan ‘İzmir Marşı’ çıkışı!

18 saat önce
2 dakikada okunur

“Arkadaşın eline bir tane flüt vermek lazım”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Olcay Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları’nın TBMM’de İzmir Marşı’nı seslendirmesine tepki gösterdi. Vatandaşın ekonomik ve toplumsal sorunlarla mücadele ettiğini belirten Kaya, milli değerlerin Meclis kürsüsünde bu şekilde gündeme getirilmesini eleştirdi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Olcay Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İzmir Marşı’nı seslendirmesine sert tepki gösterdi. Meclis’in halkın sorunlarının konuşulması gereken bir yer olduğunu vurgulayan Kaya, yaşananları eleştirerek milli değerlerin taşıdığı anlama dikkat çekti.

LÜLEBURGAZ’DAKİ ETKİNLİĞİ HATIRLATTI

Hacıoğulları’nın geçtiğimiz kış Lüleburgaz’da öğrencilerle birlikte düzenlenen bir sanat etkinliğine katıldığını hatırlatan Kaya, etkinlikte kent protokolünden isimlerin de bulunduğunu belirtti. Öğrencilerle bir araya gelen Hacıoğulları’nın bugün Meclis’teki performansıyla gündeme gelmesini eleştiren Kaya, vatandaşın yaşadığı sorunların geri planda bırakıldığını savundu.

Kaya, konuya ilişkin açıklamasında, “Şimdi bugün kalkmışlar bu şarkıcıyı Meclis’e sokmuşlar. O da Meclis’te şarkı söylüyor. Vatandaşın o kadar derdi varken. Arkadaşın eline bir tane flüt vermek lazım aslında ya da bir kaval vereceğiz. Ormanlık arazide çalsın oynasın orada kendisi” ifadelerini kullandı.

“BAĞIMSIZLIĞIN SİMGESİDİR”

İzmir Marşı’nın Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığın ve bağımsızlık düşüncesinin simgelerinden biri olduğunu belirten Kaya, marşın Meclis kürsüsünde alaycı bir tavırla seslendirildiğini öne sürdü.

Kaya, “Kalkıp İzmir Marşı’nın, Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığımızı simgeleyen böyle bir marşı dalgavarî bir şekilde Meclis kürsüsünden söylüyor. Halkın Meclisi’nden bir de. Buradan şiddetle kınıyoruz. Bağımsızlığın simgesidir o marş. Mustafa Kemal Atatürk’e aidiyetin simgesidir o marş” dedi.

Meclis’in halkın iradesini temsil ettiğini ifade eden Kaya, milletvekillerinin bu çatı altında vatandaşın ekonomik ve toplumsal sorunlarına odaklanması gerektiğini savundu.

“HALKIN SORUNLARINA DEĞİNECEĞİNE…”

Açıklamasının sonunda AK Parti’nin milletvekili tercihlerini de eleştiren Kaya, milli değerlerin hafife alındığını ileri sürdü.

Kaya, “Maalesef kadroları iyi kurmak gerekiyor. AK Parti de almış bir tane şarkıcıyı, türkücüyü. Kalkıp bizim değerlerimizle, milli değerlerimizle dalga geçiyor. Yani halkın sorunlarına değineceğine halkın Meclisi’nde yaptığı şeylere bakın” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

bottom of page