top of page

Şampiyonluğa son adım!

“Akım Koleji avantajı kaptı”

ree
ree

2025-2026 Gençler A Kız Voleybol Müsabakaları kapsamında 24 Kasım Pazartesi günü Kepirtepe Anadolu Lisesi ile Özel Akım Anadolu Lisesi, yarı finalin ilk karşılaşmasında karşı karşıya geldi.

E1 grubundan yarı finale yükselen Kepirtepe Anadolu Lisesi, F1 grubunun güçlü temsilcisi Özel Akım Anadolu Lisesi karşısında sahadan 3-1 mağlup ayrılan taraf oldu.

Karşılaşmanın ilk seti büyük bir çekişmeye sahne oldu. Kepirtepe Anadolu Lisesi, güçlü servisleri ve etkili hücumlarıyla seti 25-20 kazanarak öne geçti.

Ancak Özel Akım Anadolu Lisesi, set kaybına rağmen oyun disiplininden hiç kopmadı.

Takım diğer setleri 25-17, 25-11 ve 25-6’lık skorlarla kazanmasıyla mücadeleden üstün ayrıldı ve finale bir adım daha yaklaştı.

Antrenör Soner Solmaz, maçın ardından yaptığı açıklamada, takımının gösterdiği mücadeleyi övdü ve geri dönüşün önemini vurguladı:

Solmaz, “İlk seti kaybetmemize rağmen oyun disiplinimizi hiç kaybetmedik. Maçın diğer setlerinde tam kontrolü sağladık ve 3-1 galip ayrıldık. Bu maçın öneminin farkındaydık. Takım olarak mükemmel bir geri dönüş gösterdik ve tam bir takım oyunu sergiledik. Oyuncularım sahada birbirine güvenerek büyük bir dayanışma örneği gösterdi.”

Solmaz, özellikle servis hattındaki oyuncuların performansına dikkat çekerken, “Buğlem Kır, Defne Bozkurt, Damla Dikme ve Defne Mine Tükenmez’in servis serileriyle oyunu rahatlattık ve rakibe büyük bir baskı kurduk. Bu sayede hücumlarımız daha rahat ve etkili hale geldi. Hücum gücümüzde Defne Bozkurt ve Buğlem Kır çok etkili oldu, Defne Mine Tükenmez de onları takip ederek önemli katkı verdi. Bugün sahadaki herkes üzerine düşeni yaptı ve takım olarak gerçekten çok iyi bir oyun ortaya koyduk.” dedi.

Maç boyunca özellikle hızlı pas organizasyonları ve bloklarda gösterilen etkinlik, Akım Koleji’nin galibiyetinde belirleyici oldu. Defans hattı da rakibin güçlü hücumlarını etkili bir şekilde karşılayarak takımın kontrolü ele almasını sağladı.

“GÖZLER CUMA GÜNÜNDE”

Soner Solmaz, gözlerini bir sonraki zorlu mücadeleye çevirdiklerini de sözlerine eklerken, “Cuma günü zorlu bir maça daha çıkacağız. Lüleburgaz Lisesi maçını da kazandığımız takdirde ilçe şampiyonu olarak il şampiyonluğuna gideceğiz. Tek hedefimiz il şampiyonluğu. Çocuklarıma güveniyorum, istediklerimizi alacağız. Bugün sergilediğimiz takım oyunu ve disiplin, önümüzdeki mücadeleler için bize büyük bir moral kaynağı oldu.”

Yorumlar


bottom of page