top of page

Üretmek için engel yok!

Vize'nin Okçular Köyü’nde yaşayan Salim Avcu, geçirdiği iş kazasında iki kolunu kaybetmesine rağmen protez kollarıyla çiftçiliğe devam ediyor. 30 yıldır üretimden kopmayan Avcu, azmiyle hem çevresine ilham kaynağı oluyor hem de “Üretmek için engel yok” sözünü gerçeğe dönüştürüyor.

ree

Vize ilçesine bağlı Okçular Köyü’nde yaşayan Salim Avcu, geçirdiği iş kazasında iki kolunu kaybetmesine rağmen üretmeye devam ediyor.

Yaklaşık 30 yıldır protez kollarıyla çiftçilik yapan Avcu, tarımsal üretimdeki azmiyle hem ailesinin geçimini sağlıyor hem de çevresine örnek oluyor.

Hayata küsmek yerine üretime yönelen Salim Avcu ve eşi Hatice Avcu, Vize Kaymakamı Kemal Balaban ile birlikte Kırklareli Valisi Uğur Turan tarafından Valilik makamında kabul edildi.

Ziyarette konuşan Vali Turan, Salim Avcu’nun yaşam mücadelesini takdirle karşıladığını belirterek, “Geçirdiği iş kazasının ardından köyüne dönerek tarımsal üretime devam eden Salim Avcu, ‘Üretmek için engel yok’ sözünün yaşayan bir örneğidir. Ayçiçek ve buğday üretimiyle hem ailesinin yaşamına hem de ilimizin tarımsal üretimine katkı sunan değerli üreticimizi yürekten kutluyorum.” dedi.

Vali Turan, azmiyle çevresine ilham veren Salim Avcu’ya başarılarının devamını dileyerek, her zaman üreticilerin yanında olduklarını ifade etti.

bottom of page