top of page

Öğrenciler camii yaptı!

Minyatürünü yaptıkları Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’ni yerinde inceleyen Şaban Öğünç Ortaokulu öğrencileri, projelerini sahada pekiştirerek tarihi yaşayarak öğrendi.

Şaban Öğünç Ortaokulu öğrencileri, hem üretim hem de yerinde öğrenmeyi bir araya getiren örnek bir projeye imza attı. TÜBİTAK 4006 projeleriyle dikkat çeken okulun çalışmaları arasında bu kez tarih ön plana çıktı. Öğrenciler, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nin minyatürünü yaparak geçmişi elleriyle yeniden inşa etti.

PROJEYİ YERİNDE PEKİŞTİRDİLER

Yürüttükleri çalışma kapsamında sadece maket yapmakla yetinmeyen öğrenciler, projelerini daha derinlemesine anlayabilmek için tarihi yerinde inceleme fırsatı buldu. 28 Nisan Salı günü tarihçi-araştırmacı Yazar Ali Arslan eşliğinde Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’ni ziyaret eden öğrenciler, adeta açık hava dersliği deneyimi yaşadı.

Ziyaret kapsamında cami, medrese, sıbyan mektebi, arasta ve hamam gibi külliyenin önemli yapıları yerinde incelenirken; günümüze ulaşmayan bölümler ve halk arasında “Zindan Baba” olarak bilinen tarihi unsurlar hakkında da kapsamlı bilgiler edinildi.

TARİH BİLİNCİ GÜÇLENİYOR

Gerçekleştirdikleri minyatür çalışmasıyla tarihi somutlaştıran öğrenciler, aynı zamanda yaptıkları projeye dair daha geniş bilgiye ulaşarak tarih bilincini güçlendirdi. Hem teorik hem uygulamalı ilerleyen bu süreç, öğrencilerin derse olan ilgisini de artırdı.

Okul yönetimi, öğrencilere rehberlik eden Ali Arslan’a teşekkür ederek, bu tür çalışmaların öğrencilerin akademik gelişiminin yanı sıra kültürel farkındalıklarını da artırdığına dikkat çekti.

Şaban Öğünç Ortaokulu öğrencilerinin bu anlamlı çalışması, eğitimin yalnızca sınıfla sınırlı olmadığını; dokunarak, görerek ve yaşayarak öğrenmenin kalıcılığını bir kez daha ortaya koydu.

bottom of page