top of page

Yılbaşı hindileri ilgi gördü!

Yılbaşı öncesi alışveriş telaşıyla birlikte pazaryerlerinde bu hafta hareketlilik arttı.

Vatandaşlar, yılın son pazarında hem sofraların vazgeçilmez geleneksel lezzetlerine hem de kış aylarının öne çıkan ürünlerine yoğun ilgi gösterdi.

Özellikle yılbaşı sofralarının tercih edilen ürünlerinden olan hindi, pazaryeri çevresinde canlı olarak satışa sunulurken, vatandaşlardan talep gördü.

Uzun yıllardır hindi üretimi ve satışı yapan Arda Erdal, hindileri Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Davuteli köyünden getirdiğini söyledi.

Erdal, “Yaklaşık 15 yıldır bu işi yapıyorum. Hindi tanesi 2 bin liradan satılıyor. Geçen yıl bin liraydı, bu yıl maliyetler çok yükseldi” dedi. Erdal, ayrıca tezgâhında tavuk ve kazın da bulunduğunu ifade etti.

MUŞMULA TEZGAHLARDA

Pazarda kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden muşmula da tezgâhlardaki yerini aldı. Kilosu 100 liradan satılan muşmulayı satan esnaf Osman Düğücü, “Muşmula kışın yenir, yılbaşından sonra satışı biter. Kasım ayı gibi satışına başlarız. Daha çok yaşlılar tercih ediyor çünkü çiğnemesi kolay” dedi.

Muşmulanın sağlık açısından faydalarına da değinen Düğücü, “İyi bir C vitamini ve B vitamini kaynağıdır. Sindirim sorunlarını tedavi eder, diyabet riskini azaltır, bağışıklığı güçlendirir ve beyin sağlığının korunmasına yardımcı olabilir” ifadelerini kullandı.

YILIN SON PAZARINDA FİYATLAR

Yılın son pazarında tezgâhlardaki meyve ve sebze fiyatları ise şöyle sıralandı:

Havuç 25 lira, turp 25 lira, portakal 30 lira, mandalina 30 lira, pancar 100 lira, çeri domates 100 lira, kereviz 100 lira, üzüm 100 lira, muz 75 lira, çilek 200 lira, maydanoz 15 lira, bahçe teresi 25 lira, brokoli kilosu 100 lira, taze soğan 25 lira, roka, dereotu ve kuzukulağı 25 lira, reyhan 20 lira, kıvırcık 50 lira, balkabağı kilosu 40 lira, pırasa 40 lira.

Beyaz lahananın tanesi ise 70 liradan alıcı bulurken, Tokat Erbaa yaprağının kilosu 400 lira, Manisa Alaşehir yaprağı ise 200 liradan tezgâhlarda yer aldı.

Salatalık 60 lira, domates 50 lira, yeşil ve sivri biber 35 lira, patlıcan 30 lira, kabak 40 lira, armut 70 lira, elma 50 lira ve kivi 75 liradan satıldı.

Yılbaşı öncesi alışverişini yapmak isteyen vatandaşlar, yılın son pazarında hem geleneksel lezzetlere hem de kış ürünlerine yoğun ilgi gösterdi.

bottom of page