Yaşam mücadelesini kaybetti!
- Özlem KARAKOYUN

- 3 saat önce
- 2 dakikada okunur
“Gli için şimdi adalet bekleniyor”
Silahla vurulduğu ve şiddet gördüğü ortaya çıkan Gli isimli kedi, 13 Ağustos Perşembe günü yaşamını yitirdi. Kurşunun tespit edilmesinin ardından adli vakaya dönüşen olayda, yaklaşık 2 yıldır Gli’ye bakan İbrahim Hızlı resmi süreç başlatırken, saldırının sorumlusunun bulunmasını istiyor. “Bu vahşeti yapan yarın çoluk çocuğa da aynı şekilde yapar.”

Lüleburgaz’a bağlı Sakızköy’de geçtiğimiz günlerde kanlar içerisinde bulunan Gli isimli kedinin, yapılan veteriner kontrollerinde silahla vurulduğu ve şiddet gördüğü ortaya çıktı. Ağır yaralanmasının ardından yaşam mücadelesi veren Gli, 13 Ağustos Perşembe günü hayatını kaybetti.

Yaklaşık 2 yıldır Gli’ye bakan İbrahim Hızlı, kedisinin yaralı bulunmasının ardından yaşanan süreci yakından takip etti. Kurşunun tespit edilmesiyle olay adli vakaya dönüşürken, Hızlı da resmi mercilere başvurarak saldırının sorumlusundan şikâyetçi oldu.
Olay, 4 Ağustos Salı akşamı Hızlı’nın evinin önünde meydana geldi. Yaklaşık 2 yıldır baktığı Gli’yi evinin kapısının önünde kanlar içerisinde bulan Hızlı, ilk anda yaranın çizik ya da köpek ısırığı olabileceğini düşündü. Kedisine ilk müdahaleyi kendisinin yaptığını belirten Hızlı, Gli yeniden ayağa kalktığında yaradan yoğun şekilde kan gelmeye başladığını söyledi. Bunun üzerine vakit kaybetmeden kedisini veterinere götürdü.
YARADAN KURŞUN ÇIKTI
Gli, Halikarnas Veteriner Kliniği’nde yapılan kontrollerin ardından tedavi altına alındı. Çekilen röntgende kedinin karın bölgesinde kurşun bulunduğu, göğüs kafesindeki bazı kemiklerin ise kırıldığı tespit edildi. Hızlı, veteriner hekim tarafından yapılan incelemelerde göğüs kafesindeki kırıkların şiddet uygulanmasına bağlı olduğunun değerlendirildiğini belirtti.
Kurşunun tespit edilmesiyle olayın boyutu da netleşti. Gli’nin yalnızca yaralanmadığı, silahla vurulduğu ve aynı zamanda şiddet gördüğü ortaya çıktı. Bunun üzerine olay adli vakaya dönüştü ve Hızlı, resmi mercilere başvurarak şikâyetçi oldu.
GLİ YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ
Ağır yaralanmalarla yaşam mücadelesi veren Gli, tüm çabalara rağmen 13 Ağustos Perşembe günü hayatını kaybetti.
Gli’nin ölümünün ardından konuşan İbrahim Hızlı, başlatılan resmi sürecin takipçisi olacaklarını belirterek saldırının sorumlusunun bulunmasını ve gerekli cezayı almasını istedi.
Hızlı, “Resmi süreçlere başvurdum. Takip ediyoruz, takipçisi olacağız. Bu vahşeti yapan yarın çoluk çocuğa da aynı şekilde yapar. Haysiyetsiz yaratığın bir an önce bulunup gerekli cezayı almasını, adaletin sağlanmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
ŞİMDİ GÖZLER SORUŞTURMADA
Gli’nin ölümü, Sakızköy’de yaşanan olayla ilgili tepkileri daha da artırdı. Yaklaşık 2 yıldır baktığı kedisini kaybeden Hızlı, saldırının sorumlusunun tespit edilerek gerekli hukuki yaptırımın uygulanmasını istiyor.
Sakızköy’de yaşanan olay, hayvanlara yönelik şiddetin boyutunu bir kez daha gözler önüne sererken, şimdi gözler saldırının sorumlusunun tespit edilmesi için yürütülen resmi sürece çevrildi.


