top of page

Yazarlar çocuklarla bir aradaydı!

Çocuk kitabı yazarları Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında LYSA’daydı.

Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle LYSA’da etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında çocuk kitabı yazarları da stantlarında çocuklar ile buluştular.

Okuyucuları ile fotoğraflar çektirip kitaplarını imzalayan yazarlar düzenlenen etkinlikler ile alakalı görüşlerini aktardılar.

Yazarlardan İnci Yılmaz Şimşek; “Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Lüleburgaz Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu şenliklerde yer almak ve çocuklar ile bir araya gelmek çok büyük bir mutluluk” dedi.

Bir başka yazar Selcan Aktaş ise bu atmosferde bulunmanın heyecan verici olduğunu belirtip, “Keşke şimdi çocuk olsaydım! Dediğim bir gün.” şeklinde görüş bildirdi.

Yazar Elif Yeşildağ; “Özellikle savaşın ve yoksulluğun hüküm sürdüğü yerlerde yaşam mücadelesi veren çocuklarımızın şartlarını iyileştirmek ve haklarını korumak adına imzalanan çocuk hakları sözleşmesini bugün çocuklarımızın hayallerini süslemek adına yazdığımız hikâyeler ile kutluyoruz.” İfadelerini kullandı.

Çocukların daha mutlu, daha iyi, daha yaşanabilir bir dünyada olmaları için bize düşen görevi yerine getirmek adına çabalıyorum diyen Gamze Yener ise, “Çocuk haklarını korumamız için daha sesli olmakla beraber onlar için neler yapabileceğimizi, nasıl verimli olabileceğimizi belirleyip daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyorum.” dedi.

52 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page