top of page

Yatırımlara 4 milyar harcandı

Kırklareli Valisi Birol Ekici, 2023 yılında Kırklareli’nde yatırımlara 4 milyar 756 milyon TL harcandığını ve 366 projenin tamamlandığını belirtti. Hızlı tren çalışmalarına da değinen Ekici, "Lüleburgaz ve Babaeski'de hızlı treninin durakları var. Bunun da kentimizin gelişimine çok büyük katkıları olacaktır." ifadelerini kullandı.


Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı 1. Dönem Toplantısı, Kırklareli Valisi Birol Ekici Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Ekici’nin yanı sıra, vali yardımcıları, kaymakamlar, bölge müdürleri, belediye başkanları, il müdürleri, ilgili kamu kurum ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katıldı.

Toplantı 23 Ocak günü İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Vali Birol Ekici, başkanlığında gerçekleşen toplantıda Kırklareli’nde 2023 yılında yürütülen kamu yatırımları ve 2024 yılı itibariyle başlanacak ve devam eden projeler değerlendirildi.

EN ÇOK YATIRIM ULAŞTIRMAYA

Vali Ekici, Kırklareli’nde 2023 yılında yatırımlara 4 milyar 786 milyon lira harcandığını ve 366 proje tamamlandığını belirtti.

Vali Birol Ekici yaptığı açılış konuşmasında;” 2023 yılında, 29 kamu kurum ve kuruluşunca 540 proje uygulanmıştır. Bu projelerin toplam tutarı 24 milyar 655 milyon liradır. 4 milyar 786 milyon lira harcama yapılmış, 366 proje tamamlanmıştır. En çok yatırım 3 milyar 106 milyon lira ile ulaştırma sektöründe yapılmıştır. Bunu 492 milyon lira ile diğer kamu hizmetleri, 435 milyon lira ile eğitim izlemiştir. Kuruluşlar bazında da; 2 milyar 60 milyon lira ile Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü başta yer almaktadır. Bunu 938 milyon lira ile TCDD 1. Bölge Müdürlüğü, 319 milyon lira ile TP Trakya Bölge Müdürlüğü izledi” dedi.

Ekici, Dereköy Sınır Kapısı'nın modernizasyonu için proje çalışmalarının sona erdiğini, kısa sürede inşaat çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Hızlı tren çalışmalarına da değinen Ekici, "Lüleburgaz ve Babaeski'de hızlı treninin durakları var. Bunun da kentimizin gelişimine çok büyük katkıları olacaktır." ifadelerini kullandı.

Vali Birol Ekici’nin konuşmasının ardından, kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesini, çalışmalarının koordine edilmesini ve il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda kamu kurum ve kuruluşları 2023 yılı ile ilgili tamamlanan ve devam eden projeleriyle ilgili sunumlarını gerçekleştirdi.

Ardından 2024 yılında yapılması planlanan yatırım teklifleri görüşüldü. Sunum ve değerlendirmelerin ardından, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı talep ve önerilerin sunulmasının ardından sona erdi.

ÖNEMLİ YATIRIMLAR NELER?

Toplantıda Kırklareli’ne yapılan önemli yatırımlarda sıralandı buna göre; tarım sektöründe, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü’nün sulama depolama tesisi ile sulama tesisleri projeleri, madencilik sektöründe, TPAO Trakya Bölge Müdürlüğü’nün petrol ve doğal gaz, MTA Marmara Bölge Müdürlüğü’nün maden arama ve sondajları, enerji sektöründe, TEİAŞ 20. Bölge Müdürlüğü’nün trafon merkezleri ve enerji iletim hatları, ulaştırma sektöründe, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’nün Kırklareli - Edirne Bölünmüş Yolu, Saray – Kırklareli Bölünmüş Yolu ve Demirköy – İğneada Yolu, TCDD 1. Bölge Müdürlüğü’nün Halkalı – Kapıkule Yüksek Standartlı Demiryolu inşaatı, İl Özel İdaresi’nin köy yolları, eğitim sektöründe, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul inşaatları, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü’nün Tıp Fakültesi inşaatı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Lüleburgaz İlçe Halk Kütüphanesi ve Sarı Saltuk Kültür Evi inşaatı, İl Özel İdaresi’nin restorasyon çalışmaları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün spor tesisleri inşaatları, sağlık sektöründe, İl Sağlık Müdürlüğü’nün Kırklareli ve Lüleburgaz Sağlık kompleksleri, aile sağlığı merkezleri, 112 Acil sağlık hizmetleri istasyonu inşaatları, diğer kamu hizmetlerinde, Demirköy Hükümet Konağı, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü’nün hizmet binası inşaatı, İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü’nün içmesuyu ve kanalizasyon tesisleri, İl Özel İdaresi’nin köy içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları, TOKİ Başkanlığı’nın Kırklareli ve Pınarhisar Millet Bahçesi, OSB’lerin Kırklareli, Büyükkarıştıran ve Evrensekiz organize sanayi bölgeleri çalışmaları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Vize Gençlik Merkezi inşaatı yer aldığı belirtildi.

 

110 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page