top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

“Yabancılar parti kursa barajı geçerler!”

CHP Lüleburgaz İlçe Eğitim Sekreteri Olcay Kaya, Okul Müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan’ın, yabancı uyruklu öğrencisi tarafından silahla ateş edilerek öldürülmesine tepki gösterdi. Kaya; “AK Parti iktidarı, dağdaki terörü bitirmek isterken, terörü maalesef şehre indirdi. Yabancı uyruklular ülkemizi istila etmiş durumda. İlerleyen zamanlarda yabancı uyruklular parti kursa barajı geçerler. Bu ülkemiz için çok sıkıntılı bir durum. Sadece bir bildiri okunarak atlatılacak bir durum değildir. Bir başsağlığı dileyip, A4 kağıdı açıp, okunduktan sonra kapanacak bir olay değildir” dedi.

CHP Lüleburgaz İlçe Eğitim Sekreteri Olcay Kaya, İstanbul’da Okul Müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan’ın, yabancı uyruklu öğrencisi tarafından silahla ateş edilerek öldürülmesine tepki gösterdi.

Kaya’nın parti binasına düzenlediği basın açıklamasına CHP İlçe Yöneticilerinden Önder Arda ve Hakan Okan’da katılarak destek verdi.

Tüm eğitim camiasına ve ailesine baş sağlığı dileyen Kaya, görevi başında öldürüldüğü için İbrahim Oktugan’ın şehit olarak kabul edilmesini istediğini belirtti.

Kaya konuşmasına; “Öğretmen ölürse tebeşir ölür, silgi ölür, sıralar ölür, ziller ölür, oyunlar ölür. Öğretmen ölürse sevgi ölür, hüzün ölür, geçmiş ölür, bugün ölür, yarın ölür. Eğer öğretmen ölürse sen ölürsün, ben ölürüm, biz ölürüz” sözleri ile başladı.

“YABANCI UYRUKLULAR PARTİ KURSA BARAJI GEÇERLER”

Partisinin her daim eğitime önem verdiğini belirten Kaya; “Bu olay asla hafife alınmayacak bir olay. AK Parti, iktidarı bu ülkede devam ettiği sürece bu olayların önüne geçemeyeceğiz. Bu ülkede her branşta ve meslek grubunda cinnet geçiriliyor. Yabancı uyruklu bir tane öğrencinin gelip okulda öğretmenimizi makamında şehit etmesi asla kabul edilemez, yaratılan dış politikalar yüzünden ülkemizi yabancılar istila etmiş durumda. AK Parti iktidarı, dağdaki terörü bitirmek isterken, terörü maalesef şehre indirdi. Öğretmenimizi görevi başındayken öldürmesi terör olayıdır ve şehit olarak kabul edilmesi gerekir. 2024 yılında 6 bin tane erkek, 1500 tane kadın polis alındı, öğretmen ise 20 bin tane alındı. Atanamayan öğretmenler polis memuru oluyor. Yarın sokakta polis memuru olan öğretmen kendi meslektaşına karşı iktidar tarafından kullanılıyor. Bu çok acı bir durumdur. Şiddeti meşrulaştırdılar. Yabancı uyruklular ülkemizi istila etmiş durumda. İlerleyen zamanlarda yabancı uyruklular parti kursa barajı geçerler. Bu ülkemiz için çok sıkıntılı bir durum. AK Parti iktidarının eğitim sisteminde, bir eğitim yok bir de sistem yok. Ülkemizdeki öğretmenlerimizin değerini, önemini bilmek zorundayız. Eğitim ilk olarak ailede başlar sonrada okullarımızda devam eder. Bu şiddetin, cinayetin, barbarlığın sebebi AK Parti iktidarının eğitimi ve ülkeyi 22 yıldır getirdiği kaostur. Sokakta bir tane vatandaşımızın yüzü gülmez durumda. Öğrencimiz parasız eğitim istiyor dayak istiyor, işçimiz zam istiyor para yok deniyor, çiftçimiz destek istiyor para yok deniyor. Yaşanan acı olayın tek sorumlusu AK Parti’dir. Bu ülkede AK Parti iktidarına vatandaşlarımız bir son vermelidir. Kırklareli’nde yaşayan herkesin CHP’ye sonuna kadar destek vermelerini ve bu tarz olayların bir daha yaşanmaması adına destek istiyorum. Tüm eğitim camiasına ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Öğretmenimizin mekanı cennet olsun. İnşallah bir daha böyle acı olaylar yaşamayız” dedi.

“SADECE BİR BİLDİRİ OKUNARAK ATLATILACAK BİR DURUM DEĞİLDİR”

Sendikalara seslenen Kaya; “Sadece bir bildiri okunarak atlatılacak bir durum değildir. Bir başsağlığı dileyip, A4 kağıdı açıp, okunduktan sonra kapanacak bir olay değildir. Bu olayın üstüne gitmezsek öğretmenimizin neden öldürüldüğü, sebepleri, başlangıcı, sonucuna yönelmezsek bu olay belki de daha da büyür. Yarın nice öğretmenlerimiz, nice sağlıkçılarımız şehit edilir bu ülkede” ifadelerine yer verdi.

CHP İlçe Başkanı Ali Can’da; “Bu cinayetin sorumlusu, öğretmeni değersizleştirip açık hedef haline getiren mevcut eğitim sistemidir. Öğretmenlerimizi korursanız, geleceğimizi korursunuz” diyerek duruma tepki gösterdi.

193 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page