top of page

Yaşları küçük yürekleri büyük

Lüleburgaz Kocasinan İlkokulu 4-D sınıfı öğrencileri topladıkları mavi kapak ve ikinci el eşyaları Lüleburgaz Engelliler Derneği’ne bağışladı.

Lüleburgaz Kocasinan İlkokulu 4-D sınıfının 23 öğrencisi topladıkları mavi kapak ve ikinci el eşyaları Lüleburgaz Engelliler Derneği’ne bağışladı.

Öğrenciler 7 Aralık günü dernek binasına gelerek yıl boyunca topladıkları mavi kapak ve ikinci el giyim ürünlerini dernek yetkililerine teslim etti.

Öğrencilerin bu farkındalığı öğretmenleri Gülistan Yılmaz, sayesinde yıllardır yaptığı ve düzenli olarak yılda iki defa bağışladıkları belirtildi.

Lüleburgaz Engelliler Derneği Başkanı Ömer Dağ, yapılan bağışların çocuklara engelli vatandaşların zorluklarını anlatmakta ve her sağlıklı insanın engelli adayı olduğunu belirtmekte çok yardımcı olduğunu söyledi.

“VARIZ AMA YAŞAMIYORUZ”

Derneğe yapılan bağış miktarının önemli olmadığını önemli olanın farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Başkan Ömer Dağ; “İlkokul yaşlarında ki bir çocuk da bizi tanımış oluyor. Geleceğin büyükleri olarak gördüğümüz öğrencilerimizin daha küçük yaşlarda engellilerle dirsek teması olmuş oluyor. O yaşlarda bilinçli bir vatandaş oluyor. Bu da bizim için çok büyük bir avantaj. Bizim amacımız bir şekilde farkındalık oluşturmaktır. Böylelikle hem derneğimize hem de engelli vatandaşlarımıza faydamız bulunuyor.

Bizim sıkıntılarımız genel olarak ekonomik sorunlar ve sosyalleşememek. Bunların giderilmesi gerekiyor. Bu tür konuları bizden sonra gelecek olanlara aktarmamız gerekiyor. Buraya bağış yapan arkadaşlarımızın katkısı o olacak. Süreç biraz yavaş işliyor. Böyle gittiği içinde engelliler toplum içinde yok. Varız ama yaşamıyoruz. Kendi dünyamızda yaşıyoruz. Engelliler normal hayata adapte edildiğinde bütün sıkıntılar kendi kendisine bitecek” dedi.

Dağ, katkılarından dolayı Öğretmen Gülistan Yılmaz’a, öğrencilere ve Dere Mahallesi Muhtarı Nuri Yavuz İşçioğlu’na çok teşekkür etti.

278 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page