top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Vize’de yangın paniği yaşandı!

Vize ilçesinde, bir apartmanın üst katında çıkan, çatıya ve diğer binalara da sıçrayan yangın ilçede büyük panik yarattı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangında can kaybı yaşanmazken büyük maddi hasar oluştu.




Kırklareli'nin Vize ilçesinde, bir binada çıkan ve yandaki binanın çatısına da sirayet eden yangın ilçede büyük paniğe neden oldu.

Alınan bilgiye göre, Çarşamba günü 21.30 sıralarında Kale Mahallesi'nde 4 katlı binanın en üst katında çıkan yangın, çatıya da yayıldı.

Kısa sürede büyüyen alevler yandaki binaya sıçradı.

Haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye, orman işletme, AFAD, sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin müdahalesi ile iki apartmanın çatılarındaki yangın yaklaşık 3 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı.

28 dairenin bulunduğu iki binada dumandan etkilenen 2 kişi ambulansla Vize Devlet Hastanesine götürüldü.

Yangına müdahale ederken yaralanan bir itafiye eri de tedavi için Tekirdağ Şehir Hastanesine kaldırıldı.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cemalettin Akyüz, İl Emniyet Müdürü Sinan Çamuroğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Ersoy Canbek de bölgeye gelerek çalışmaları takip etti. AA

“EN BÜYÜK TESELLİMİZ CAN KAYBININ YAŞANMAMASI”

Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp yangının ardından yaptığı açıklamada, büyük bir felaket atlattıklarını söyledi.

En büyük tesellilerinin can kaybının yaşanmaması olduğu aktaran Özalp, yangın esnasında yaralanan itfaiye personeline de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Desteğe gelen ekiplere de teşekkür eden Özalp, “Çarşamba günü saat 21.30 sıralarında başlayan Kale mahallemizde 28 daireli Tanrıkulu apartmanındaki yangın feryadımıza destek veren başta Sayın Valimiz Birol Ekici’nin destekleri ile saat 02.00 de tamamen söndürüldü. Yardımımıza koşan Tekirdağ Büyükşehir, Kırklareli, Lüleburgaz, Saray, Babaeski, Ahmetbey, Çakıllı, Kıyıköy, Üsküp, Kaynarca Belediyelerine, Vize Orman işletmesine teşekkür ederim. Yangın esnasında yaralanan Vize Belediyesi İtfaiye personelimiz Ertan Kaçmaz’a geçmiş olsun diyorum. En büyük tesellimiz can kaybının yaşanmaması. Ayrıca yanımızda olan Sayın Kaymakamımız Sedat Özdemir, Milletvekilimiz Vecdi Gündoğdu, AFAD ve Kızılay olmak üzere Hastane Başhekimi Batuhan Çetin’e, Emniyet teşkilatımıza ve diğer kurumlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

 

150 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Σχόλια


bottom of page