top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Validen Ramazan ayı mesajı


Kırklareli Valisi Birol Ekici, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ekici, İslam Âlemi’nin özlemle beklediği, başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Ramazan ayının sağlık, huzur ve bereket içerisinde geçmesini temenni eden Vali Birol Ekici açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu mübarek ayda bizlere düşen görev yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini en güzel şekilde yaşayıp yaşatmaktır. ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ Hadis-i Şerif´inin rehberliğinde, elimizden geldiği kadar, çevreye karşı duyarlı olmalı, aç olanı doyurmalı, dertli olana derman olmalı, yardıma muhtaç olana yardım elini uzatmalıyız.

Manevi huzuru bulduğumuz Ramazan ayının ruhu ile kardeşlik duygularını asırlar boyunca en iyi şekilde yaşamış, insani hasletlerimizi, kadim değerlerimizi nesilden nesile aktaran bir milletin mensupları olarak, maddi ve manevi güzelliklerin yaşandığı bu ayda halkımızın ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım elini uzatarak, onlarla dayanışma içerisinde olacaklarına inanıyorum. Bu değerler korunduğu ve devam ettiği sürece aşamayacağımız hiçbir engel, varamayacağımız hiçbir hedef yoktur.

Bugün ne yazık ki İslam coğrafyalarında yaşanan zulüm ve akan kan dolayısıyla, İslam'ın barış, sevgi ve adalet mesajını yüceltmeye, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) çağrısını daha gür bir sesle duyurmaya, onun yol göstericiliğine, özünde barış ve adalet olan kutlu mesajına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz.

7 Ekim’den bu yana Gazze’de en ağır silahlarla hedef gözetmeksizin kadınların, çocukların, gazetecilerin ve masum sivillerin acımasızca katledilerek çok vahim insan hakları ihlallerinin yaşandığına tanık oluyoruz.

Gazze’de yaşam hakları elinden alınan masum insanların yaşadıkları, tarihin unutulmaz sayfalarında yerini almıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, binlerce masum insanın en temel insan hakkı olan yaşam hakkının elinden alındığı Gazze’de yaşanan ağır insan hakları ihlallerine de sessiz kalmayarak ilk günden itibaren tepkisini dile getirmekte, söz konusu ihlallerin bir an önce sonlandırılması için uluslararası alanda büyük bir çaba sarf etmektedir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Filistin ile birlikte tüm mazlum halkların, zulme uğramışların, çaresizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Mübarek Ramazan Ayının, dünyanın tüm coğrafyalarında mazlum milletlerin çektiği acıların ve Gazze’deki vicdanları sızlatan zulmün son bulmasına vesile olmasını diliyorum.

Yüce Allah’tan güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında; kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini ve bizleri dostluk, barış ve kardeşlik duygularının hâkim olduğu nice güzel günlere kavuşturmasını, tuttuğumuz oruçların ve yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını niyaz ediyorum.

İyiliklerin, güzelliklerin paylaşılarak çoğaltılması, yaşatılması ile Ülkemizde ve İlimizde Ramazan ayının sağlık, huzur ve bereket içerisinde geçmesini temenni ediyor, tüm hemşehrilerime, aziz milletimize ve İslam alemine hayırlı ve bereketli ramazanlar diliyorum.”

14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page