top of page

Uğur Mumcu’yu andı

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Gazeteci Uğur Mumcu’nun 31’inci vefat yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. Gündoğdu; “Bizler Mumcu’dan aldığımız ışıkla daima demokrasiden yana, laiklikten yana, uygarlıktan yana ve halktan, haklıdan yana olmaya devam edeceğiz” dedi.


CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu,  ‘Uğur Mumcu’yu Anma, Adalet Ve Demokrasi Haftası’ dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında Gündoğdu, Uğur Mumcu’yu saygıyla andığı söyledi.

Gazeteci Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’te suikaste uğrayarak hayatını kaybetmişti.

31’inci vefat yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Gündoğdu; “Yaşamı boyunca; sömürüye karşı emeği, gericiliğe karşı bilimi, bölücülüğe karşı ulusal bütünlüğü, faşizme karşı demokrasiyi, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni savunmayı yaşam felsefesi haline getirmiş araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’yu, alçakça katledilişinin yıldönümünde bir kez daha saygıyla, özlemle anıyoruz. Uğur Mumcu, mesleğinin, gazeteciliğin yalnızca halkın olup bitenlerden özgürce haberdar edilmesi değil aynı zamanda da demokratik ülkelerde yöneticilerin doğru kararlar almaları için onların uyarılması işlevini gören bir meslek olduğuna inanmış ve bu doğrultuda ülkesine hizmet etmiştir. Yaptığı haberler, yazdığı yazılar nedeniyle karanlık, gerici güçlerce hedef seçilen Uğur Mumcu emekten, eşitlikten, aydınlanmadan, bağımsızlıktan yana olan antiemperyalist bir devrimciydi. Bizler Mumcu’dan aldığımız ışıkla daima demokrasiden yana, laiklikten yana, uygarlıktan yana ve halktan, haklıdan yana olmaya devam edeceğiz. Yürekli devrimci, laik cumhuriyetin yılmaz savunucusu, çağdaş, laik düşüncenin, Atatürk ilke ve devrimlerinin simge ismi araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının yıl dönümünde saygıyla, özlemle anıyoruz” dedi.

48 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page