top of page

Uçaneller tiyatro sezonunu açıyor

Lüleburgaz’ın uluslararası festivallerdeki temsilcisi Uçaneller Kuklaevi kendi sahnesinde tiyatro sezonunu 25 Kasım Cumartesi günü açıyor. Uçaneller ‘’Çirkin Ördek Yavrusu’’ ile seyircisine ‘merhaba’ diyecek.


Haber Merkezi

Uluslararası festivallerde ülkemizi ve kentimizi başarı ile temsil eden Uçaneller Kuklaevi yoğun festival maratonu ardından Lüleburgaz’da kendi sahnesinde sezonu açıyor. 25 Kasım Cumartesi günü seyircisi ile buluşacak ekip uluslararası ödüllü oyunları ‘’Çirkin Ördek Yavrusu’’nu 14.00 ve 16.00’da iki kez sahneleyecek.

Hans Christian Andersen’in ‘’Çirkin Ördek Yavrusu’ masalından Theodora Popova Lazarova tarafından uyarlanan oyun birçok uluslararası festivalde ülkemizi temsil etti ve Dominik Cumhuriyeti’nde düzenlenen bir festivalde geçen yıl ‘En İyi Çocuk Oyunu’’ ödülüne layık görüldü.

Konu hakkında bilgi aldığımız Uçaneller Kuklaevi Genel Sanat Yönetmeni Mesut Sarıoğlu, uzun bir festival maratonundan sonra yeniden Lüleburgaz’da seyirci ile buluşmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek şöyle devam etti:

‘’Uluslararası festivaller nedeni ile bu yıl sezonu 25 Kasım’da açabiliyoruz. ‘Çirkin Ördek Yavrusu’ ile seyircimize ‘merhaba’ diyeceğiz. Daha önceden belirlenen festival tarihleri dışında bu yıl da Cumartesi günleri farklı oyunlarla seyircimizle buluşacağız. 2 Aralık’ta ise birçok uluslararası ödüle sahip ‘’Gün Işını’’ adlı kukla oyunumuzla kendi sahnemizde olacağız. Bir festival arası verip ardından gösterilerimiz devam edecek. Tüm tiyatroseverleri oyunlarımıza bekliyoruz’’

Tiyatroseverler oyun biletlerini girişte Uçaneller Kuklaevi’nden alabileceği gibi oyun öncesi yer de ayırtabiliyor.

40 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page