top of page

Trakya Bölge Temsilcisi oldu


Lüleburgaz’a bağlı Eskitaşlı Köyü'nde 3 dönem muhtarlık yapan Selami Tezcan, DİSK Emekli-Sen Trakya Bölge Temsilcisi olarak atandı.

DİSK Emekli-Sen MYK Üyesi Mehtap Çakır’ın açıklaması ve Merkez Yürütme kararıyla göreve atanan Tezcan, görevlendirme yazısını Genel Başkan Cengiz Yavuz’un elinden teslim aldı.

DİSK Emekli-Sen MYK Üyesi Mehtap Çakır yaptığı açıklamada, büyük emekli mitingi için bilgiler verirken, “Hak ettiğimiz insan onuruna yaraşır bir yaşam için, emeklilikte ayrımcılığa eşitsizliğe, adaletsizliğe karşı 10 Aralık 2023 Pazar günü saat 13:00’da Ankara Anıtpark'ta yapılacak ‘Büyük Emekli Mitingi’ne sendikaları, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, oda ve baroları, kadınları, gençleri, kısaca emekli olan olmayan bütün halkımızı davet ediyoruz.” dedi.

SORUNLARA ÇÖZÜM İÇİN SELAMİ TEZCAN

Miting çağrısının yanı sıra Trakya örgütlenmelerinden de bahseden MYK Üyesi Mehtap Çakır, “Trakya’da İstanbul ve ilçeleri hariç, Babaeski, Lüleburgaz, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ Şubelerimiz olmak üzere 5 şube ve Havsa, Uzunköprü, Keşan, Enez, Saray, Marmara Ereğlisi olmak üzere 6 Temsilcilik ile örgütlenmiş durumdaydık. Ancak bazı şubelerimiz ve temsilciliklerimiz fazlasıyla gayretli, bazıları ise daha yavaş tempoda bir çalışma içindeydiler. Şimdi bu şube ve temsilcilikleri daha aktif hale getirmek zamanıdır. Bu amaçla son bir yıldır, örgütümüzü, Trakya’yı en iyi şekilde temsil etmek, büyümesine ve eylemliliğine yön vermek adına bir bölge temsilcisi arayışı içerisindeydik. Trakya Bölge Temsilciliği görevine MYK olarak henüz bir atama yapmamış olduğumuzdan, Şubeler arası kopukluk, birlikte hareket edememe anlamında eksiklikler yaşıyorduk. Tüm bu sorunları çözmek için Lüleburgaz Eskitaşlı Köyü'nde 3 dönem muhtarlık yapmış, yaşamı toplumsal mücadele içinde geçmiş ve bu anlamda en iyisi olduğuna karar verdiğimiz Selami Tezcan arkadaşımızı Merkez Yürütme Kurulu kararı ile Trakya Bölge Temsilcisi olarak atadık ve İzmir’de gerçekleştirdiğimiz Başkanlar Kurulu toplantımızda, görevlendirme yazısı bizzat Genel Başkanımız Cengiz Yavuz tarafından kendisine teslim edilmiş ve Genel Başkanımızın başarı dilekleri ile Trakya Bölge Temsilcimiz Selami Tezcan görevine başlamıştır. Bundan sonra Trakya örgütlenmesini sağlamak, Genel Merkezimizin koyduğu eylemliliklerin yapılmasını organize etmek ve bölgedeki emekli mücadelesini büyütmek üzere görev yapacaktır. Selami Tezcan Başkanımıza, Disk Emekli-Sen Merkez Yürütme Kurulu olarak başarılar diliyoruz.” diye konuştu.


273 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page