top of page

“Toprak Dede” parkta yaşayacak

Güncelleme tarihi: 5 Şub

Lüleburgaz Belediyesi ve TEMA Vakfı Lüleburgaz Şubesi iş birliği yapılan ‘Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı’ açıldı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli; “Göreve geldiğim günden beri sevdamız Lüleburgaz’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını 2 katı arttırdık. Bunu gerçekleştirebilmek için mahallelerimize 14 adet yeni park kazandırdık” dedi.


Lüleburgaz Belediyesi ve TEMA Vakfı Lüleburgaz Şubesi iş birliği yapılan ‘Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı’ açıldı.

Park, 25 Ocak günü Durak Mahallesi Kahramanlar Sokak’ta hizmete girdi.

Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı’nın açılışına Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, TEMA Vakfı Genel Merkez Saha ve Gönüllülük Bölüm Başkanı Zeynep Burcu Altuğ, Kırklareli Temsilcisi Gülay Gökoğlu, Lüleburgaz Sorumlusu Resul Çokan, eski sorumlu Vicdan Aladağ, Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman, LÜDAK Başkanı Mustafa Kalecik ve gönüllüler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kurdele kesimine geçildi.

TEMA Vakfı Lüleburgaz Sorumlusu Resul Çokan, ‘Yaprak Dede Ali Nihat Gökyiğit’in hayatını anlatan kısa bir öz geçmişi okudu.

TEMA Vakfı Kırklareli İl Sorumlusu Gülay Gökoğlu, ‘Toprak Dede Hayrettin Karaca’nın hayatını anlatan kısa bir özgeçmişi okudu.

“BÜTÜN CANLILARIN SESİ OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

TEMA Vakfı Genel Merkez Saha ve Gönüllülük Bölüm Başkanı Zeynep Burcu Altuğ; “Burada çok kıymetli bir anı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2 kurucu onursal başkanımız, 2 genç delikanlının, ufkundan ve vizyonundan aldığımız heyecan ve enerji ile bugün 81 ilde sayısı 600’ü aşkın temsilci gönüllümüzün emeği ile onlarca çocuğumuzla, bütün çalışmalarımıza katkı sağlayan liderlerimizle, bu parkın açılışında ve Türkiye genelinde toprağın, yaprağın, doğanın kuşun sesi olmayan kendini ifade edemeyen bütün canlıların sesi olmaktan mutluluk duyuyoruz. İyi ki bir aradayız ve iyi ki varsınız” dedi.

“ONLAR HAYATLARINI DOĞAYA ADADILAR”

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli; “Burada 11 Eylül 1992’de kurdukları TEMA Vakfı ile inanırsak dünyayı kurtarmaya gücümüzün yeteceğini ispatlayan iki doğa aşığını Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit’i anmak ve isimlerini sonsuza dek yaşatmak için buradayız. Hepimiz topraktan geldik ve toprağa döneceğiz. Marifet o toprağın değerini bilip koruyabilmekte. 1 cm toprağın oluşabilmesi için 500 yıl gerekirken, ülkemizde 640 milyon ton toprak bir yılda erozyona uğrayabiliyor. Küresel ısınma ile birlikte çölleşme ısımızı artabiliyor. Bugün bunu değiştirmek için mücadele etmezsek maalesef yarınki mücadelemiz hiçbir işe yaramayacak. Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede Ali Nihat Gökyiğit bunun farkındaydı ve onlar hayatlarını doğaya adadılar; inandılar ve mücadele ettiler. Onlardan bizlere kalan en büyük miras olan Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı bugün yüz binlerce gönüllüsü ve destekçisi ile bu mücadeleyi sürdürmeye devam ediyor. Bugün bizlerle birlikte, burada bulunan TEMA temsilcilerine, bu mücadelelerinden dolayı sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“YEMYEŞİL BİR KENT BIRAKMAK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Lüleburgaz’da doğa ve yeşil alanlar hakkında konuşan Başkan Gerenli; “Bizler de Lüleburgaz Belediyesi olarak başta TEMA Vakfı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız işbirlikleriyle fidanlarımızı toprakla buluşturmaya ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yemyeşil bir kent bırakmak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Göreve geldiğim günden beri sevdamız Lüleburgaz’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını 2 katı arttırdık. Bunu gerçekleştirebilmek için mahallelerimize 14 adet yeni park kazandırdık. Ayrıca park yapılamayacak durumda olan yeşil alanlarımızı da rehabilite ederek vatandaşlarımız için kullanılabilir hale getirdik. Bizler tüm bunları sizlerin desteği olmadan başaramazdık. İyi ki varsınız. Toprak Dede’miz Hayrettin Karaca’nın adını verdiğimiz bu parkın hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Onun adı burada yaşayacak. Bizler de doğa sevgisi, fikirleri ve Atatürkçülüğü ile onun yolundan yürümeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Gerenli’nin konuşmasının ardından Yıldızlar Çocuk Akademisi öğrencileri doğa ile ilgili şarkılar söyledi, Emrullah Efendi Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Beren Asya Tufandağ ‘Yaprak Dede Ali Nihat Gökyiğit’in sözlerini, 8. Sınıf öğrencisi Kemal Deha Akçor ‘Toprak Dede Hayrettin Karaca’nın sözlerini okudu.

Konuşmaların ardından Toprak Dede Hayrettin Karaca parkına temsili olarak 4 tane fidan dikildi.


244 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page