top of page

Toplantıları meydanda yapacak!

Yerel seçimlere sayılı günler kala AK Parti Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Murat Mahir Altan, göreve gelmesi halinde meclis toplantılarını halka açık şekilde Kongre Meydanı’nda yapacağını belirtti. Altan; “Kongre Meydanı’nda tüm belediye meclis toplantılarını STK temsilcilerimiz ile birlikte, halkımızla beraber gerçekleştireceğiz” dedi.


Yerel seçimlere sayılı günler kala AK Parti Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Murat Mahir Altan, göreve gelmesi halinde meclis toplantılarını halka açık şekilde Kongre Meydanı’nda yapacağını belirtti.

Altan, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ile meclis toplantısı, TOKİ yapılması ve su fiyatları hakkında yapacaklarını aktardı.

TOPLANTILAR MEYDANDA

Altan; “1 Nisan tarihinden itibaren Lüleburgaz’da demokratik koşulları yeniden belirleyeceğiz. Daha demokratik yönetilen bir Lüleburgaz ilkesi ile hareket edeceğiz. Bu amaçla Kongre Meydanı’nda tüm belediye meclis toplantılarını STK temsilcilerimiz ile birlikte, halkımızla beraber gerçekleştireceğiz. Ayrıca bugüne kadar haksızlığa uğrayan tüm belediye çalışanlarını yeniden Lüleburgaz Belediyesi’ne geri alımlarını sağlayacağız. Mevutta bulunan belediye çalışanlarımız hiçbir şekilde görevlerini yaptıklarını takdirde işten atılmayacak, yerleri değiştirilmeyecek. Sözümüz olsun” dedi.

2 BİN KİŞİLİK TOKİ

Altan; “Geçtiğimiz süreçte yaptığımız görüşmelerde vatandaşlarımız bize yüksek ev fiyatlarından ve yüksek kira bedellerinden şikayetlerini ilettiler. Bizde bunun üzerine Ankara’da TOKİ ile yaptığımız görüşmelerde olumlu sonuçlar aldık. 5 yıldık görevimiz süresince Lüleburgaz’da 2 bin adet TOKİ dairesini halkımızla buluşturacağız. Tabi burada önemli olan bazı şartlar meydana gelecek. Bunların en önemlisi TOKİ’den daire alabilecek vatandaşlarımızın en az 10 yıl süre ile Lüleburgaz’da ikamet etmelerini bekleyeceğiz. Koşullar gayet uygun olacak her Lüleburgazlı vatandaşlarımız bu dairelerden satın alabilecek” ifadelerine yer verdi.

SUDA YÜZDE 35 İNDİRİM

Su fiyatları hakkında konuşan Altan; “Biliyorsunuz Trakya’nın en pahalı suyunu içiyoruz. Maalesef belediyemizin kendi başına iş açmamak için yapmış olduğu yanlış çalışmalar suyun bu bedellerle sizlere ulaşımı sağlanıyor. Lüleburgaz’da mal olan suyun en büyük maliyetini oluşturan kalem elektrik ücretidir. Bizler göreve geldiğimiz takdirde güneş enerjisi ile kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde sonuca geldik. Göreve geldiğimiz takdirde kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz ve suda yaklaşık yüzde 35’lik bir indirim sağlayacağız. Bununla da kalmayacağız ve katı atık bedellerinde de indirime gideceğiz. Kendi bertaraf tesisimizi kurarak atıklarımızı Kırklareli’ne taşımayıp kendi tesisimizde dönüşümden elde ettiğimiz finansal destek ile yaklaşık yüzde 30’luk da katı atık bedellerinde indirim sağlayacağız” dedi.

298 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page