top of page

Tokatlı yeniden aday!

“Yapacaklarının yanında yapmayacaklarını da açıkladı”

Ovacık Köyü Muhtarı İlyaz Tokatlı, yapılacak yerel seçimlerde tekrar aday olduğun açıkladı. 5 yıldır görevde olan Tokatlı, diğer muhtar adaylarının aksine yeni dönemde yapacaklarının yanı sıra, yapmayacaklarını da açıkladı.

Lüleburgaz’ın Ovacık Köyü Muhtarı İlyaz Tokatlı, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olduğunu açıkladı.

Tokatlı, gazetemize yaptığı açıklamada 5 yıldır görevde olduğunu, köy halkının gelişimi için uğraştıklarını, seçilmesi durumunda tekrar çalışmaya devam edeceklerini belirtti.


NELER YAPTI?

2019 seçimleri ile göreve geldiğinden bu yana geçen sürede yaptıklarını aktaran Tokatlı; “5 yıl boyunca köyümüzün hiçbir kuruma ve şahıslara borcu yoktur. Köyümüzün heyeti ve halkı ile köy girişini ağaçlandırdık, çöplük olmaktan kurtardık. Köyün bizden önce ki devirlerden kalan içme suyu elektrik borcu olan 70 bin TL Elektra Enerji’ye 52 bin TL ödeyerek icradan kurtardık. Köyümüzün bizden önce ki maliye hazinesine beş yıllık ecre misil borç olan 72 bin TL borcunu ödedik. Köyümüzün içme suyu kuyusuna güneş paneli kurarak enerji masraflarının köye yükünü azalttık. Köyümüze traktör arkası mini kazıcı kepçe alarak gerek mezar gerekse su patlağı gidermesine kolaylık sağladık. Köyümüzün güvenliği için giriş ve çıkışlara 6 çalışan, 8 tane kamera sistemi kurduk. Yangın ve diğer işlerde kullanılmak için itfaiye römorkunu köyümüze kazandırdık. Çocuklarımız için çocuk parkını okul açıkken kurduk. Camiinin tüm maddi sorunlarını beş yıl üstlendik. Çöp sorunu köyümüzün gereken sokaklarına çöp konteynırı koyarak eksik de olsa giderdik. Köyümüze hazine arazileri olan 121 dekar yerini köyümüz adına tapulandırdık. Köyümüz iç yollarını parke taşı ve yol malzemeleriyle çamur olmayacak şekle getirdik. Mezarlık bitimini parke taşı döşeyerek araç yolu yaptık, ayrıca etrafını tel örgü ile çevirdik dere karşısı asfalta kadar kışın gidilemeyen yolu Kolin Şirketi tarafından sağlamlaştırdık. Köye gelen yardımları kimseyi ayırmadan adil bir şekilde dağıtmaya çalıştık. Köy imam evini oturulacak bir şekilde onardık. Köyümüze hareket kazandıran 60 tonluk kantar kurduk, ihtiyaç olan araçlarımız için köpüklü yıkama tesisi kurduk. 4 adet bekleme durağını yeniledik. Özel İdare’nin Kırklareli’nde ki tek köy olarak mera için 12 bin 500 kg kimyevi gübre kullanımına her yıl olmak üzere atımını sağladık. Köyümüz çevresinde ki çiftliklere gücümüz yettiği kadar meralarımızı kirletmeye izin vermedik, vermeyeceğiz. Son olarak köylümüzün isteği olan sosyal tesis olarak düğün salonunda 700 metre kapalı alan olmak üzere gelin odası ve çevre düzenini yaparak hizmete sunacağız” dedi.

NELER YAPACAK?

Yeni dönemde seçilmesi halinde yapacaklarını aktaran Tokatlı; “Köyümüzün tapulu arazilerinin geliri her zaman olduğu gibi peşin alınacaktır. Köyümüz de su borcu olanlar ve kaçak kullananlar kaymakamlık tarafından kontrol edilecek gerekirse icra yoluna gidilecektir. Köyümüzün elektrik kesintilerine sebep olan eski şebekenin yenilenmesi. Köy içme suyu şebekelerinin yenilenmesi, kanalizasyon kod farkından dolayı yeniden onarılması ya da yenilenmesine, köyümüzün eksik mahalle yollarının parke taşı döşenmesi, yakın gelecekte mezarlığımızda yer kalmayacak mezarlık sorunu çözülecektir. Ovacık-Eskibedir yolunu Kolin Şirketi’nin işi bitince sıcak asfalt yaptırmak(valilikçe onaylanmış). Köyümüz, Alacaoğlu ve dere karşısı E-5’e kadar yaz kış gidilebilecek hale getirmek. Tarla yollarımızın bozuk yerlerini onarmak olacaktır. Mera arazisine 10 dönüm İl Özel İdaresi tarafından onaylanmış gölet yapmak” ifadelerine yer verdi.

NELER YAPMAYACAK?

Yapmayacaklarını belirten Tokatlı; “Köyümüzün gelecekte sorun olacağını düşündüğümüz ve yabancılaşmamıza zemin hazırlayacak köy genişlemesi kesinlikle olmayacaktır. Emlakçılarla ben ve ekibim muhatap olmayacaktır. Köyün geleceğini karartmayacağımıza söz vererek sizlerin oyunuza talibiz” dedi.

Muhtar Adayı İlyaz Tokatlı’nın aza listesinde Aysun Özbay, Fehmi Arık, Erol Akyüz, Hüseyin Tufan, İlhan Doğan, Özcan Kırımi, Cihan Tezel ve Raşit Elmas yer alıyor.

502 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page