top of page

TMMOB’den Filistin açıklaması!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Edirne İl Koordinasyon Kurulu “Filistin halkının direniş ve özgürlük mücadelesinin yanındayız!” mesajı paylaştı.



TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu adına Sekreter Yılmaz Eren, yaptığı açıklamada, “Tüm dünyanın gözü önünde bir halk soykırıma uğruyor. Toprakları İsrail tarafından işgal altında tutulan Filistinlilerin maruz kaldığı sistematik zulüm ve baskı on yıllardır devam ediyor. Biliyoruz ki, Filistin meselesi esas olarak emperyalizm meselesidir. Gazze’yi on yıllardır bir açık hava hapishanesine dönüştüren İsrail‘in, Filistin halkına karşı vahşice saldırıları artarak sürüyor. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere ABD, AB’nin önemli bir kısmının bu vahşet karşısında seslerinin yükselmesi gerekirken, maalesef uluslararası toplum İsrail’in insanlık ve savaş suçu olan bu politikalarına kayıtsız kalıyor.

TMMOB üyeleri olarak bu sessizliği kabul etmiyoruz.

İsrail'in, Hamas'ın saldırısını bahane ederek yürüttüğü ve giderek soykırıma varan saldırıları bir an önce durdurulmalıdır. Emperyalistler ellerini Filistin'den çekmelidir. Filistin'de hastaneye yönelik gerçekleştirilen, insanlık suçu katliamı lanetliyoruz.

İsrail’in genç, yaşlı, çocuk demeden gerçekleştirildiği bu katliam derhal son bulmalıdır!

TMMOB Filistin halkının direniş ve özgürlük mücadelesinin yanındadır” dedi.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page