top of page
Yazarın fotoğrafıTevfik İŞÇİ

Terzi kotaya takıldı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38’inci Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi tamamlandı. CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi seçilecek yeterli oyu almasına rağmen kadın kotası nedeniyle PM’ye giremedi.

CHP'nin 38’inci Olağan Kurultay’ında Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı kazanarak partisinin 8. Genel Başkanı seçilen Özgür Özel'in A takımı belli oldu.

60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi yapıldı.

Genel başkanlık seçimi için oy kullanan 1366 delege, 60 kişiden oluşan PM üyelerinin seçimi için de sandık başına gitti.

Kurultay’da 60 üyeli Parti Meclisi’ne 387, 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu’na ise 103 adayın başvurduğu açıklandı.

Yapılan seçimin ardından Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi, Parti Meclisi’nde yer alan isimlerden biri olmasına ve seçilmek için yeterli oyu almasına rağmen, tüzükte yer alan “Kadın Kotası” nedeniyle parti meclisine giremedi.

Seçim sonucu listeye 48. sıradan seçilen ancak kadın ve gençlik kotası uygulanmasından sonra yapılan açıklamada 64. sıraya gelen Bora Terzi 4. yedek oldu.

Gazetenize açıklama yapan Terzi şunları söyledi; “Parti Meclisi seçimlerinde sayın Genel Başkanımızın listesinde yer almak benim için çok değerliydi. Tüzüğümüz gereği kadın ve genç kotası nedeniyle PM‘ine giremesem de bu yarışta var olmak Genel kurul delegelerinin teveccühünü kazanmak çok gurur verici bir durum. Kırklareli İl Başkanı olarak aynı inanç ve parti ilkeleri çerçevesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yerel seçim için partili tüm üyelerimizle yolumuza devan edip bu seçimden anlımızın akıyla çıkacağımıza eminim. Bana destek veren herkese çok teşekkür ederim.’

349 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare


bottom of page