top of page

TEMA Orman Haftası’nı kutluyor

TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumluluğu okullarda Orman Haftasını kutluyor.

TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumluluğu okullarda Orman Haftasını kutluyor.

Lüleburgaz Şaban Öğünç İlkokulu'nda ‘Toprak Dersem Çık’ diyerek 1. ve 2. sınıf öğrencilerine Orman Haftası dolayısıyla ‘Toprak’ ve ‘Su’ hakkında farkındalık sunumu gerçekleştirildi.

TEMA Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman, Orman Haftası dolayısıyla mutlu olduklarını belirtti.

Kocaman; “Türkiye Çöl Olmasın mesajı veren öğrenciler ilgiyle dinlediler. Toprak, arazi yapısı ve bitki örtüsü ile birlikte üzerine düşen yağmurun bünyeye alımından ve dağıtımından sorumludur. Tüm yaşam için tatlı su varlığını geliştirip, korurken, yüzey suyunun toprağın derinliklerine sızmasını sağlayarak yaşam alanlarını sel ve taşkınlara karşı korur. İyileştirilmiş toprak ve su yönetimi, arazinin kuraklık, sel ve kum/toz fırtınaları gibi aşırı iklim olaylarına dayanma kapasitesini artırıyor. Atmosferdeki karbonu tutarak bir karbon yutucu görevi gören sağlıklı topraklar, hem iklim değişikliğine uyum sağlamaya hem de azaltım çabalarına katkıda bulunuyor. Toprak, atmosfer ile taş küreyi (litosfer), tatlı su ile tuzlu su alanlarını (hidrosfer) birbirinden ayıran bir ara katman olup, birçok bitki ve hayvan için yaşam alanı sunan biyosferin (canlı küre) bir parçası, gezegenimizin yaşayan, nefes alan derisidir. Çocukların, sadece iklim değişikliği değil; kuraklık, biyolojik çeşitlik kaybı, atıkların yarattığı kirlilik gibi farklı ekolojik krizlere karşı da farkındalık kazanmalarını hedefleyen portalda, dünyadan ve Türkiye’den iklim değişikliği ve doğa eğitimi konusunda uzman isimlerin görüşlerine yer veriliyor. Bu görüşlerin öğretmenlere , ‘çocukların doğa ile ilişkisi, doğa eğitimi, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik’ gibi konularda rehberlik etmesi amaçlanıyor” dedi.

Sibel Kocaman, desteklerinden dolayı, Okul Müdürü Güray Beyhan, 1-A Sınıf Öğretmeni Melike A. Kızılay,1-B Sınıf Öğretmeni Esat Yıldırım, 1-C Sınıf Öğretmeni Gözde Sözbir,1-D Sınıf Öğretmeni Hatice Keleş,2-A Sınıf Öğretmeni Duygu Sınav,2-B Sınıf Öğretmeni Uğur Ay,2-C Sınıf Öğretmeni Esin Vardar ve 2-D Sınıf Öğretmeni Leyla Yıldırım'a teşekkür ettiklerini belirtti.

55 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page