top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

TEMA’dan toprak sunumu

TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumluğu, Şaban Öğünç İlkokulu’nda ‘toprak dersem Çık’ diyerek farkındalık sunumu gerçekleştirdi.


TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumluluğu, faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman, Şaban Öğünç İlkokulu’nun 3. ve 4. sınıflarına  ‘toprak dersem Çık’ diyerek farkındalık sunumu gerçekleştirdi.

Kocaman; “Türkiye Çöl Olmasın’ mesajı veren öğrenciler verilen eğitimi ilgiyle dinlediler. Okul ve sınıflar tertemizdi. TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumluluğu Ekolojik okur yazar öğrenciler yetiştirmek için doğa eğitimleri vermeye devam ediyoruz. TEMA Vakfı, çocukların iklim değişikliğinin nedenlerini, sonuçlarını, etkilerini öğrenmeleri ve iklimdeki değişikliklerin diğer sistemleri nasıl etkilediği konusunda farkındalık geliştirmeleri amacıyla geliştirdiği İklim TEMA Eğitim Portalı’nı (iklimtema.org), 2022 yılının mayıs ayında tüm öğretmenlerin kullanımına açmıştı. Çocukların, sadece iklim değişikliği değil; kuraklık, biyolojik çeşitlik kaybı, atıkların yarattığı kirlilik gibi farklı ekolojik krizlere karşı da farkındalık kazanmalarını hedefleyen portalda, dünyadan ve Türkiye’den iklim değişikliği ve doğa eğitimi konusunda uzman isimlerin görüşlerine yer veriliyor. Bu görüşlerin öğretmenlere ‘çocukların doğa ile ilişkisi, doğa eğitimi, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik’ gibi konularda rehberlik etmesi amaçlanıyor” dedi.

Kocaman desteklerinden dolayı, Okul Müdürü Güray Beyhan’a ve öğretmenler Seray Tezer, Handan Öztürk, Nuray Akın Bozdoğan, Kübra Güdücü, Sevda Kircali, İsmail Yavuz'a teşekkür etti.

37 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page