top of page

TEMA çalışmalarına ara vermiyor

TEMA Vakfı Lüleburgaz Şubesi gönüllü sayısını arttırmaya devam ediyor.

Tema Vakfı Lüleburgaz Şubesi, doğa için gönüllü sayısını artırmaya devam ediyor.

Şube Başkanı Resul Çokan ve Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman, geçen yıl Lüleburgaz’da toplam 2 bin kişi gönüllü yaptıkları belirtildi.

Çokan ve Kocaman, 2023 yılında 10 okulu öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ile , Medikent Hastanesi personelini doğa eğitimleri vererek Lüleburgaz’da toplam 2 bin TEMA gönüllüsü yaptı.

Ekolojik okur yazar bir toplum yetiştirmek için doğa eğitimlerini önemseyen TEMA temsilcileri Resul Çokan ve Sibel Kocaman aktif gönüllü ekipleri ile Lüleburgaz, Babaeski, Vize, Ahmetbey ve Turgutbey'de doğa eğitimleri için başvuran okullarda ‘Biyolojik Çeşitlilik’ , ‘Toprak’ , ‘Iklim Değişikliği’ , ‘Doğayla Uyumlu Yaşam’ , ‘Su Varlıkları’ , ‘Sıfır Atık’, ‘Evimiz Dünya’, ‘Ağaç Kardeşliği’ konularında eğitimler vererek bilinçli bir toplum için farkındalık yaratmaya devam ettikleri aktarıldı.

Okullarda verilen doğa eğitimleri sonucu gönüllü olan Ahmetbey Atatürk İlkokulu ,Anaokulu Ortaokulu öğrencilerine, Turgutbey İlkokulu ve Anaokulu öğrencilerine, Kocasinan Ilkokulu Anaokulu öğrencilerine gönüllü kartları ile sınıf yapraklarını teslim etti.

ANMA ETKİNLİĞİNE DAVET

Lüleburgaz Belediyesi ile birlikte 25 Ocak  günü saat 14.00 de Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede Ali Nihat Gökyigit 'i Anma Etkinliği düzenleyen Lüleburgaz TEMA temsilcileri vakfın kurucularının isimlerini iki ayrı parkta yaşatılacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek tüm doğa severleri Durak Mahallesi’ndeki Anma Etkinliğine davet etti.

Ayrıca yarı yıl tatili ikinci haftasında (29-30-31 Ocak, 1-2 Şubat ) Lüleburgaz Belediyesi tarafından LYSA'da düzenlenecek olan çocuklara yarı yıl tatili etkinlikleri kapsamında "’Meşe Palamudu Atölyesi, Sıfır Atık ve Toprak Dersem Çık Sunumları’ ile tüm çocukları etkinliklere beklediklerini belirtti.

14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page