top of page

“Tüm ilerici adımlara sahip çıkıyoruz”

SOL Parti, halifeliğin kaldırılmasının 100’üncü yılı olması dolayısıyla yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nden gelen 100’den fazla partili, Tören Alanı’ndan başlayarak Kongre Meydanı’na kadar ellerinde dövizlerle yürüdü.

Haber Merkezi

SOL Parti, halifeliğin kaldırılmasının 100’üncü yılı olması dolayısıyla yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.


Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nden gelen 100’den fazla partili, Tören Alanı’ndan başlayarak Kongre Meydanı’na kadar ellerinde dövizlerle yürüdü.

Kongre Meydanı’nda toplanan kalabalık SOL Parti İl Başkanı Cahit Aras ve SOL Parti MYK Üyesi Deniz Demirdöğen’in açıklamalarını dinledi.

Aras; “Bizler, ÇEDES projesine tepki gösterdik. Gösterilen tepkiye karşı hemen cevap verdiler. Miting ve toplantı alanı olmadığı halde, köprü de toplantı yaptılar. Orada şeriat ve hilafet bayrağı açarak neyi hedeflediklerini hepimize gösterdiler. Aynı zamanda ülkeyi kimlerin yöneteceğini de orada gösterdiler. Laikliği ve demokrasiyi savunan Avukat Feyza Altun’un gözaltına alınması Türkiye’de ki laiklik yanlılarına, demokrasi yanlılarına ve özgürlük yanlılarına bir gözdağıdır. Bugün Türkiye’de bir kadın kıyımı yaşanıyor. Her gün, bir kadın birileri tarafından öldürülüyor. Bunlara karşı hiçbir önlem almıyor. Anayasa’ya aykırı olmasına rağmen şeriat propagandaları rahatlıkla yapılmakta. Bu ülkenin aydın, özgür, demokrat ve laik insanları bunlara teslim olmayacağız. Laik ve demokratik Cumhuriyet’i sonuna kadar savunacağız, alanları sokakları bırakmayacağız” dedi.

“BU MEMLEKETTE ATILMIŞ TÜM İLERİCİ ADIMLARA SAHİP ÇIKIYORUZ”

SOL Parti MYK Üyesi Deniz Demirdöğen de konuşmasında, “Bu ülkede, bu topraklarda hilafetin kaldırılmasının üzerinden 100’üncü yılı geride bırakacağız. 100 yıl önce atılan tarihsel bir adımı ve ilerici bir adımı, bugün geriye götürmeye çalışıyorlar. Tıpkı bu topraklarda bağımsızlık ve laiklik temelinde kurulan Cumhuriyet’i yıkmaya çalıştıkları gibi. Bizler tarihsel olarak bu memlekette atılmış tüm ilerici adımlara sahip çıkıyoruz. Bu memlekette eşitlik, özgürlük, laiklik temelinde devrimci, demokratik bir Cumhuriyet’i savunacağız. Laikliğe sahip çıkacağız. Yaşadığımız bu düzen yoksulun daha fazla yoksullaştığı, fakirin daha fazla fakirleştiği bir düzendir. Eğitimden sağlığa, barınmaya, en temel gıda ürünlerine dahil ulaşamadığımız bir düzendir. Bu düzen işçilerin kıdem tazminatı gibi tüm kazanımlarını geri almaya çalışan, işçileri 19. yy koşullarında çalışan bir düzendir. Gençlerin geleceklerinin çalındığı gerici bir düzendir. Türkiye’nin tüm tarihsel birikimlerini yok etmeye ant içmiş şekilde saldırıyorlar. Her şeyi yapmalarına rağmen bir şeyi başaramadılar; bu memleketin ilericilerini, devrimcilerini, yurt severlerini teslim alamadılar. Sokaklara ve meydanlara asla ve asla teslim alamayacaklar. Dün, bugün ve yarın memleketin her yerinde laiklik için yürümeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

101 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page