top of page

“TÜİK hayali rakamlar açıklıyor”


Haber Merkezi

2021 Tüm Emekli Sen Kırklareli Şube Başkanı Hüseyin Budak, açıklanan Aralık ayı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “TÜİK iktidarın isteğine ve emrine uygun hayali rakamlar açıklıyor” ifadelerini kullandı.

Budak, “TÜİK, yine gerçek fiyatları ve hayat pahalılığını gizleyerek, rakamlara yalan söyleterek, Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, Aralık ayında enflasyon %2,93, 12 aylık yıllık bazda da % 64,77 olmuş. TÜİK yıllardır, gerçek fiyat artışlarını, her gün çekilmez derecede artan hayat pahalılığını gizleyerek, iktidarın isteğine ve emrine uygun hayali rakamlar açıklıyor. Ağustos ayında % 9 geçekleşen enflasyon, her geçen gün kontrolsüz fiyat artışlarına rağmen, nasıl oluyor da aralık ayında 2,93 geriliyor. Bu rakamları hangi ihtiyaç maddelerine ve hangi satış merkezlerine göre tespit edip açıklıyor acaba. Açıklarsa biz de öğreneceğiz.” dedi.

“BU YILDA ŞAŞIRTMADILAR”

TÜİK’in yıllardır gerçek enflasyonun ancak üçte birini açıkladığını belirten Budak, “Bilindiği gibi iktidar, TÜİK tarafından belirlenen enflasyon rakamlarına göre emeklilere, kamu çalışanı ve kamudan emeklilere maaş zamları veriyor. TÜİK yıllardır gerçek enflasyonun ancak üçte birini açıkladığı için, emekliler ve çalışanlar hayat pahalılığı ve enflasyon altında eziliyorlar. Bu yılda şaşırtmadılar. Yine gerçek enflasyonun en az % 130 olduğu bir dönemde, TÜİK %64,77 olarak açıkladı.

Buna göre, önümüzdeki 6 ay için SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına,% 37,66, kamu çalışanları ve emeklilerinin maaşlarına da % 49,25 zam yapılacak. Bu zamlar, geçen 6 aylık dönemdeki zararımıza ve yoksulluğumuzu bile karşılamazken, önümüzdeki 6 aylık dönemde, emekliler iktidar tarafından yine açlığa ve sefalete mahkum edilecekler. Hele hele 2024 Mart seçimlerinden sonra, ertelenen ölçüsüz zam ve vergiler de geleceğinden, verilecek bu zamlar, hiçbir sorunumuzu çözmeyecektir. Bu nedenle,  iktidarın yıllardır emeklileri açlığa mahkum eden bu politikasını ve zamlarını reddediyoruz. Verilen zamlar,7 bin 500 -10 bin aralığında maaş alan emeklileri tamamen sefalete sürükleyecektir. Zaten 2024 bütçesi, bir borç ve faiz bütçesi olduğundan, emeklilere ve çalışanlara iyileştirme yapılması da söz konusu olmayacak,  Aralık itibariyle açlık sınırının 14 bin 435 lira, yoksulluk sınırının 47 bin 900 lira olduğu bir dönemde, iktidar, yine hamasi nutuk atacak, 6 aylık enflasyon % 37,6 olduğu halde biz  enflasyonun üzerine zam verdik, emeklilerimizi ezdirmedik diyecek. Oysa emeklileri, yıllardır yoksulluğun da ötesinde açlığa ve sefalete mahkum ediyorlar.

Sendika olarak, iktidarın, yıllardır emeklileri yok sayan, açlığa mahkum eden, zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan talan politikasını  şiddetle reddediyoruz. Emekliler, iktidarın bu politikasına karşı başta yerel seçimler olmak üzere, her alanda gerekli tepkiyi göstermeye devam edecekler.” diye konuştu.

31 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page