Söğüş lezzeti Lüleburgaz’da!
- Hamza Dalgıç

- 38 dakika önce
- 1 dakikada okunur
“Niğde’de doğdu, İzmir’de büyüdü, Lüleburgaz’da yaşıyor”
Lüleburgaz İstasyon Caddesi’nde açılan Söğüşçü Seço, işletme sahibi Seçgin Yavaş’ın yıllar önce İzmir’de öğrendiği kelle söğüş lezzetini Lüleburgazlılarla buluşturuyor. Hijyenik ortamda hazırlanan ürünler, şırdan ve mumbar gibi seçeneklerle birlikte servis ediliyor.



Lüleburgaz İstasyon Caddesi’nde yaklaşık 1 yıldır hizmet vermeye başlayan Söğüşçü Seço, işletme sahibi Seçgin Yavaş’ın yıllara dayanan deneyimini kente taşıyor.
Eskişehirli olan ve 14 yıldır Lüleburgaz’da yaşayan Yavaş, daha önce kadın butik ve cep telefonu satışı gibi farklı alanlarda esnaflık yaptığını, kelle söğüş işini ise 20’li yaşlarında İzmir’de çalıştığı söğüş dükkanlarında öğrendiğini belirtti.
Yavaş, kelle söğüşün Niğde’ye ait bir lezzet olmasına rağmen İzmir’de günün her saatinde tüketildiğini hatırlatarak, “Niğde’de doğdu, İzmir’de büyüdü, Lüleburgaz’da yaşıyor diyebiliriz” ifadelerini kullandı.
Kuzu kellesinden hazırlanan söğüş; soğan, domates ve maydanoz gibi garnitürlerle, özel pişirilmiş lavaş içerisinde tuz ve kimyonla servis ediliyor.
Ürünlerin Balıkesir, İzmir ve Tekirdağ yörelerinden Sağlık Bakanlığı onaylı firmalardan temin edildiğini belirten Yavaş, pişirme ve ayıklama işlemlerinin tamamen kendi ekipleri tarafından, hijyenik koşullarda yapıldığını söyledi.
Yavaş, kelle etinin yüksek protein, B12 vitamini, çinko, fosfor, kalsiyum ve kolajen içeriği sayesinde bağışıklık ve sinir sistemini desteklediğini de vurguladı.
Pazartesi günleri kapalı olan işletme, diğer günlerde 14.00–01.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Menüde kelle söğüşün yanı sıra şırdan, mumbar, tost ve sucuk ekmek de bulunuyor.
Söğüşçü Seço; Yemek Sepeti, Trendyol Yemek, Getir Yemek ve Alo Paket (0544 426 39 26) üzerinden de sipariş alıyor.
Seçgin Yavaş, “Burgaz’daki sokak lezzetlerinin arasına kelle söğüşün de yerleşeceğine inanıyorum.” dedi.



Yorumlar