top of page

“Suyumuza sahip çıkalım”

TEMA Vakfı ve İSTEK Lüleburgaz Okulları iş birliği ile 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan TEMA Vakfı Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman; “Kuraklık, kirlilik, küresel ısınma gibi ihtiyar dünyamızda ki içilebilir su kaynakları gitgide azalıyor. Önümüzde ki yıllarda dünya nüfusunun yarısının temiz suya ulaşma imkanlarının kısıtlı olacağı tahmin edilmektedir” dedi.


TEMA Vakfı ve İSTEK Lüleburgaz Okulları iş birliği ile 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Tören Alanı’ndan Kongre Meydanı’na kadar ellerinde döviz ve afişler ile yürüyen minikler burada çeşitli gösteriler yaptı.


“SUYUMUZA SAHİP ÇIKALIM”

TEMA Vakfı Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman, su kaynaklarının git gide azaldığını ve bilinçli davranmak gerektiğini belirtti.

Kocaman; “Huyu suyu değiştirme vakti diyerek ‘su yoksa hayat da yok’ sloganı ile küresel iklim değişikliğine, su krizine, kuraklığa neden olanlara dur demek, tüm canlılar için suyun bir yaşam hakkı olduğunu haykırmak için bugün farkındalık yaratmaya çalışacağız. Amacı giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının teşvik edilmesini bekliyoruz. Kuraklık, kirlilik, küresel ısınma gibi ihtiyar dünyamızda ki içilebilir su kaynakları gitgide azalıyor. Önümüzde ki yıllarda dünya nüfusunun yarısının temiz suya ulaşma imkanlarının kısıtlı olacağı tahmin edilmektedir. O yüzden suyumuza sahip çıkalım. İnsanların ve doğadaki tüm canlıların sağlıklı bir şekilde yaşamını devam ettirebilmesi ve iklim krizine bağlı kuraklığa dirençli hale getirebilmesi için orman ve su varlıklarımızı korumalı, geri dönüşümü yaşam alışkanlığı haline getirmeliyiz. Hayat maviyle başlar yeşille devam eder” dedi.

Kocaman’ın konuşmasından sonra öğrenciler dans, jimnastik, bale ve koro gösterisini alanda bulunan vatandaşlara sundu.



43 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page