“Ben de onunla bir filmde çalışma şansına eriştim”
Yeşilçam sanatçısı Türkan Şoray, Lüleburgaz’da düzenlenen Cahit Irgat’ı anma etkinliğine katıldı.
Türk sinemasının ‘Sultanı’ Türkan Şoray, Lüleburgaz Belediyesi ve Engin Sahne/Saim Engin iş birliğinde düzenlenen Cahit Irgat’ı Anma Gecesi’ne katıldı. Gecede salonda oturacak yer kalmazken ara boşlukların dahi dolduğu görüldü.
Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi Cahit Irgat Salonu’nda gerçekleşen anma etkinliğinde önce Türkan Şoray ile Cahit Irgat’ın birlikte rol aldığı “Seninle Ölmek İstiyorum” adlı oyundan kesitler gösterildi.
Gösterimin ardından sahneye gelen Türkan Şoray’a Lüleburgaz Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Eylül Uludağ, kendi yaptığı karakalem çizimini hediye etti. Şoray, Uludağ’a sarılarak hediyesinden dolayı teşekkür edip, çok beğendiğini ifade etti.
Sanatçı Türkan Şoray sahnede yaptığı konuşmada Cahit Irgat’ı anma etkinliğinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Şoray; “Bu değerli sanatçıyı anma vesilesi ile buradayım. İyi ki geldim. Gerçekten çok mutluyum. Bu anlamlı Cahit Irgat’ı anma gecesinde buradayım. Film çekimleri olsaydı belki gelirdim ama iyi ki geldim, iyi ki böyle bir vesile oldu da sizlerle beraber oldum. Hepinizi sevgili Lüleburgazlıları saygıyla kucaklıyorum” dedi.
“BEN DE ONUNLA BİR FİLMDE ÇALIŞMA ŞANSINA ERİŞTİM”
Şoray şöyle devam etti; “Kısa kısa da olsa aktörümüzü anıyoruz, o aramızda yaşıyor, onu yaşatıyoruz. Gerçekten hepiniz onu tanıyorsunuz mutlaka buralı olduğu için. Ben de onunla bir filmde çalışma şansına eriştim. Lüleburgaz’ı çok dolaştım, çok sevdim, tahminimden çok daha büyük buldum burayı. O filmi çektiğimizde benim yaşım çok küçüktü, sanırım 22 veya 23 yaşlarındaydım. O daha tecrübeli tiyatro oyuncusu olduğu için ondan da çok şey almışım diye düşünüyorum. Setteki davranışı ve disiplininden etkilendim. Çok güzel çalıştık. Şair yanını sonradan öğrendim beni hayrete düşürdü. Dış görünüşü gayet sert ifadeli biriydi, tanıdıkça ruhundaki fırtınalar yaşadığını hissettim. Neler yaşıyordu kim bilir. Şiirlerinden anladığım kadarıyla yaşamda pek mutlu değilmiş”
“TOPLUMUN SORUNLARINI KENDİSİNE DERT EDİNMİŞ”
Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’de; “Devrimci bir şair, tiyatro ve sinema sanatçısı, toplumsal gerçekçi bir aydın, bir dava insanı ve bir sanat aşığı olan Cahit, 1916 yılında Lüleburgaz’da doğmuştur. Hayatının çeşitli dönemlerinde yurtiçi ve yurtdışında birçok şehirde bulunmuş fakat dönem dönem memleketi Lüleburgaz’a geri dönmüş ve burada köklenmeye çalışmıştır. Cumhuriyet devrimlerini benimsemiş, toplumun sorunlarını kendisine dert edinmiş, kendisini sanat işçisi olarak tanımlayan Cahit, ‘Mutlu’ olan soyadını ‘kişi yalan söylememeli, soyadıyla bile’ diyerek ‘Irgat’ olarak değiştirmiştir. Hayatı boyunca Türk Sineması’nda yüzden fazla filmde görev alan Cahit’i burada, onun adını verdiğimiz salonda, rol arkadaşı Türkan Şoray ile birlikte anmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Şoray’a plaket ve çiçek verdi.
Şoray’ın sahneden ayrılmasının ardından ise Belediye Başkanı Murat Gerenli, geceye katkıda bulunan kişilere plaket takdim etti.
Comments