top of page

Sivil Savunma Günü tatbikatı!

“Yangından kurtardılar, yaralı tahliye ettiler”     

Lüleburgaz’da 28 Şubat Sivil Savunma Günü dolayısıyla tatbikat yapıldı.  Mesleki Eğitim Merkezi’nde yapılan tatbikata BAKUT, AFAD, Lüleburgaz İtfaiyesi, MEB AKUB destek verdi.


Lüleburgaz’da 28 Şubat Sivil Savunma Günü dolayısıyla tatbikat yapıldı. 

Tatbikat, 28 Şubat’ta saat 16:00’da ilgili kurum ve kuruluşların katılımı ile Mesleki Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti. 

Okul bahçesi ve içerinde yapılan tatbikata BAKUT, AFAD, Lüleburgaz İtfaiyesi, MEB AKUB destek verdi.

Tatbikatta ilk olarak yangın durumunda ne yapılması gerektiği canlandırıldı, ardından binadan sembolik yaralılar görevliler eşliğinde çıktı ve binanın üst katlarında kalan vatandaşlar sedye ile kurtarma tekniği ile kurtartıldı. 


BAKUT Kırklareli İl Temsilcisi İbrahim Meşekıran; ‘Bugün burada 28 Şubat Sivil Savunma günü münasebetiyle bir tatbikat gerçekleştirdik. Bölgemizde yaşanabilecek herhangi bir afette sürekli iş birliği içerisinde olduğumuz MEB AKUB, biz, AFAD, itfaiyemiz ile hep birlikte hem yangın hem de tahliye tatbikatı gerçekleştirdik. İçeride mahsur kalan yaralılara ulaştık, öncesinde de bir deprem bilinçlendirme eğitimimiz oldu, arkasından da tatbikatımızı başarı ile gerçekleştirdik. Önümüzde ki haftada deprem haftası değişik okullarda bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Tatbikatımıza destek veren herkese teşekkür ediyoruz’’ dedi. 

MEB AKUB İl Lider Yardımcısı Berat Girenay; ‘Bugün eşgüdüm içerisinde gerçekleştirdiğimiz tatbikatımız başarılı ve eksiklikleri görme noktasında bizim için çok kıymetli oldu. Tüm ekip unsurlara teşekkür ediyoruz. Faaliyetlerimiz tüm okullarda hem bölgemizde hem de ulusal anlamda çalışmalarımız devam edecektir’’ ifadelerine yer verdi.


190 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page