Sert iktidar eleştirisi!
- Özlem KARAKOYUN

- 16 saat önce
- 3 dakikada okunur
CHP’nin Lüleburgaz’daki halk toplantısında deprem, yoksulluk ve adalet başlıkları öne çıktı. İl Başkanı Bora Terzi ile Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can, iktidara sert mesajlar verdi.


Cumhuriyet Halk Partisi’nin geleneksel ilçe halk toplantısı 9 Şubat Pazartesi günü Lüleburgaz’da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can ve CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi, deprem politikalarından yoksulluğa, belediye başkanlarına yönelik suçlamalardan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın istifasına kadar birçok başlıkta iktidara sert eleştiriler yöneltti.
ALİ CAN: “DEPREM ÖLÜMLERİNİN SORUMLUSU SİYASAL İKTİDARDIR”
CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can, Türkiye’nin bir deprem kuşağında yer aldığını hatırlatarak, bilimsel önlemler alınması halinde depremlerin felakete dönüşmesinin engellenebileceğini vurguladı.
AKP–MHP iktidarını hedef alan Can, “Rant ve oy kaygısıyla çıkarılan imar afları ve denetimsiz inşaat furyası, depremlerde yaşanan can kayıplarının başlıca nedenidir. Temelsiz yapıların üzerine kat çıkılmasına izin verilmiş, binlerce insanın hayatı hiçe sayılmıştır. Depreme karşı hiçbir ciddi tedbir almayan siyasal iktidar, bu ölümlerden sorumludur” dedi.
“TOPUKLAYANLARLA İŞİMİZ OLMAZ”
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın CHP’den istifasına da değinen Ali Can, “Bizim oylarımızla seçilip sonra gidenler var. Genel Başkanımız bu kişiye güvenmişti. Şimdi o güveni bozanların yanına gidiliyor. CHP devşirmelerle değil, örgütün içinden yetişmiş öz evlatlarıyla yol yürür. Partimiz gümbür gümbür geliyor, meydanlardayız” ifadelerini kullandı.
“İMAMOĞLU VE BAŞKANLARIMIZ TUTUKSUZ YARGILANSIN”
Toplantıda adalet vurgusu da öne çıktı. Can, Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere CHP’li belediye başkanlarının yaşadığı hukuki süreçlere dikkat çekerek, “Zeydan Karalar’ın özgürlüğünden ve Adana’nın iradesinden altı ay çalındı. Daha fazla adaletsizlik yaşanmaması için başkanlarımızın tutuksuz yargılanmasını, iddianamelerin hızla tamamlanmasını ve duruşmaların TRT’den yayınlanmasını istiyoruz” dedi. Can, “Tarihte zalimin çarkını bozan bir oğul hep çıkmıştır. Bugün o isim İmamoğlu’dur” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
BORA TERZİ: “DEPREMİN YARALARI HÂLÂ SARILMADI”
CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi ise konuşmasına 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anarak başladı. Depremin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen vatandaşların hâlâ konteynerlerde yaşadığını belirten Terzi, “Evler teslim edilmedi, yaralar sarılmadı” dedi.
MİLLETVEKİLİ MAAŞI VE SİYASİ AHLAK ELEŞTİRİSİ
Terzi, AKP Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan’ın “450 bin TL’yi aşan milletvekili maaşıyla geçinemiyorum” sözlerine sert tepki göstererek, “Açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edilen emekliler ve asgari ücretliler bu sözlerle derinden yaralanmıştır. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.
AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam’ın CHP’li belediye başkanlarını yolsuzlukla suçlamasını da eleştiren Terzi, bunun masumiyet karinesinin açık ihlali olduğunu söyledi.
Terzi, “AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam partisinin 27 Ocak günü yapılan il danışma kurulu toplantısında Cumhuriyet Halk Partili seçilmiş belediye başkanlarını, haklarında kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmamasına rağmen siyasi ahlaktan yoksun bir şekilde yolsuzluk yapmakla itham etmiştir.
Sandıkta halkın teveccühünü kazanan, şehirlerini şeffaf ve dürüst bir şekilde yöneten belediye başkanlarımızın hedef alınması tesadüf değildir. İktidar, ve iktidar mensupları halkın sorunlarına çözüm üretemedikçe; başarılarıyla göz dolduran Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri algı operasyonlarıyla yıpratmaya çalışmaktadır.
Ülkeyi yöneten iktidar partisinin milletvekili olan Ahmet Gökhan Sarıçam, Ülkenin temel sorunlarına çözüm üretmek, vatandaşların ekonomik durumlarını iyileştirmek, vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltecek çalışmalar yapmak yerine, yapmış olduğu konuşma ile seçilmiş belediye başkanlarımıza iftira atmış, hukukun ve insan haklarının temel ilkelerinden olan masumiyet karinesi ve lekelenmeme hakkını açıkça ihlal etmiştir.
En büyük mahkeme halkın vicdanıdır. Vatandaşlarımız, sandık önüne geldiğinde en doğru kararı verecek, kendisine yaşatılan bu yoksulluğun, sofrasından çalınan her lokmanın hesabını soracaktır.” dedi.
“ÜLKENİN TEK GERÇEK GÜNDEMİ YOKSULLUK”
Ekonomik tabloya da dikkat çeken Terzi, 2026 Ocak ayı itibarıyla açlık sınırının 31 bin 224 TL’ye, yoksulluk sınırının ise 101 bin 706 TL’ye yükseldiğini hatırlattı. “Gençler geleceği yurtdışında arıyorsa, emekli açsa, çiftçi ürettiğinin karşılığını alamıyorsa bu düzen değişmelidir” diyen Terzi, CHP’nin iktidara yürüdüğünü vurguladı.
“KİNLE DEĞİL ADALETLE İKTİDAR OLACAĞIZ”
Konuşmalar, “Cumhuriyet Halk Partisi iktidara; kinle değil adaletle, intikamla değil hukukla, ayrışmayla değil kucaklaşmayla gelecektir” mesajıyla sona erdi. CHP yöneticileri, örgüte “yarın seçim olacakmış gibi çalışın” çağrısı yaparak, her mahallede ve her evde olunması gerektiğinin altını çizdi.


