top of page

Sempozyum ilgiyle dinlendi



Haber Merkezi

TMMOB İKK tarafından Kırklareli Belediye Başkanlığının katkılarıyla Kent Konseyi Sempozyumu Kırklareli AKM de yoğun bir katılım ile yapıldı.

Açılış ve saygı duruşu ile başlayan sempozyumun açılış konuşmasını TMMOB İKK temsilcisi Erol Özkan yaptı.

Özkan konuşmasında kentin geleceğine yönelik sorunlarına çözüm odaklı projeleri, üniversite hocaları ile ilgili bir çalışma yaparak katkı sunmayı amaçladıklarını ifade ederek emeği geçen ve katkı sunan başta KLÜ hocaları olmak üzere herkese teşekkür ederek sempozyumun hayırlı olmasını dilerim dedi.

İki oturum halinde gerçekleşen sempozyumda ilk konuşmayı KLÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı bölümü hocalarından Doç.Dr.Oğuz Ateş yaptı.

Ateş Kırklareli'nde yüzey sıcaklıklar hakkında ve iklim değişikliği nedir, bunun yansımaları nasıl olur konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Oldukça ilgi ile izlenen sunumun ardından ikinci konuşmayı KLÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı bölümü hocalarından Prof. Dr. Füruzan Çelik ve araştırma görevlisi Engin Kabataş yaptı. Sunumu gerçekleştiren araştırma görevlisi Engin Kabataş Doğa Temelli yaklaşımlar temelinde kentsel tarım nedir? nasıl yapılır? konuları hakkında bir sunum gerçekleştirdiler.

İkinci oturumun ilk konuşmasını KLÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Yunus Çolak, Kırklareli ilinin bir düzen imgesi olarak Bağlıca Deresinin dünü bugüne hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

İkinci konuşmayı ise KLÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden Prof.Dr Serkan Sınmaz ve Dr. Öğretim üyesi Mete Korhan Özkök, Kıklareli'nde ulaşım, erişilebilirlik kavramları çerçevesinde Kırklareli kenti değerlendirmeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından TMMOB tarafından sunumu gerçekleştiren görevlilere çiçek takdim edildi.

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page