top of page

Seçmen listeleri askıda!

4 Ocak itibari ile seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı. Seçmen listeleri 17 Ocak tarihine kadar askıda duracak. Vatandaşların süreç bitene kadar itiraz ve yer değişikliği yapma hakkı bulunuyor.


31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde 1 Ocak’ta başlayan seçim takvimi gün gün işleme devam ediyor.

Lüleburgaz’da bulunan binlerce seçmen, oylarını kullanacak.

Yerel seçimler dolayısıyla 4 Ocak günü muhtarlıklarda seçmen listeleri askıya çıktı. Seçmen listeleri 17 Ocak tarihine kadar askıda duracak ve seçmenlerin itiraz etme hakkı bulunacak.

Lüleburgaz Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği Başkanı ve Zafer Mahallesi Muhtarı Sabri Gündüz, Lüleburgaz’ın 23 mahallesinde, 31 köyünde ve 3 belde de bulunan 10 mahallede seçmen listelerinin 4 Ocak saat 08:00 itibari ile askıya çıktığını belirtti.

Zafer Mahallesi’nde 7 bin 200 nüfusun ve 5 bin 128 seçmenin olduğunu belirten Gündüz; “Seçmen listelerimizi sabah 08:00 itibari ile astık. 17 Ocak Çarşamba gününe kadar muhtarlıklarda kalacak ve vatandaşlarımız da kontrol edebilecek. Özellikle mahallelerimize yeni taşınan vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları gerekiyor. Seçim de oy kullanmak için kayıtlarını tamamlamaları gerekiyor. Kayıtlarını yaptırmayan vatandaşlarımızın eski adresleri geçerli olacak. Vatandaşlarımız kayıt yaptırmak için nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerekiyor. Aldıkları belgeleri de ilçe seçim kuruluna teslim edecekler. İşi dolayısıyla gelip kontrol edemeyenler bizleri arayarak kontrolü sağlayabilirler” ifadelerine yer verdi.

Seçmen listeleri askıya çıkınca ilk inceleyen vatandaşlardan Hüseyin Efel oldu.

Efel, muhtarlığa gelerek adının bulunduğu listeyi inceledi.

Efel; “Bu sabah seçmen listelerinin askıya çıktığını öğrendim. Yıllardır bu mahallede oturmaktayım sabah spor yapmaya geldiğimde hem kendi ismimi hem de ailemin isimlerini kontrol ettim. Demokrasi gereği tüm mahalle halkımızın oy kullanmak için duyarlı davranıp askı listelerinden isimlerini kontrol etmelerini diliyoruz” dedi.

135 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page