top of page

“Seçimlerle hiçbir ilgisi yoktur”


Haber Merkezi

Kırklareli Valisi Birol Ekici, gerçekleşen saldırının ardından bir basın açıklaması yaptı.

Ekici, yaptığı açıklamada, olayı gerçekleştiren şüphelinin 9 Şubat'ta Kırklareli Belediyesince işten çıkarıldığını belirtti.

Şüphelinin çok geçmeden yakalandığını aktaran Ekici, sonrasında emniyet ekiplerince adli makamlara sevk edildiğini kaydetti.

İşten atılan zanlının bireysel intikam duygusuyla gerçekleştirdiği menfur saldırının, bazı basın yayın kuruluşları ve sosyal medya hesaplarında gerçeğe aykırı bir şekilde lanse edildiğini ifade eden Ekici, böyle bir durumun gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Ekici açıklamasında şunları kaydetti: “11 Şubat 2024 tarihinde Saat 00.30’da Kırklareli Belediyesi BEYA Personel A.Ş.’ye ait bina 9 Şubat 2024 tarihinde işten çıkarılan personel tarafından kundaklama suretiyle ateşe verilmiştir. Eylemi gerçekleştiren şüpheli olaydan iki saat sonra İl Emniyet Müdürlüğümüzce yakalanmış ve adli tahkikatları tamamlanarak adli makamlara sevk edilmiştir. İşten atılan zanlının bireysel intikam duygusuyla gerçekleştirdiği menfur saldırı, bazı basın yayın kuruluşları ve sosyal medya hesaplarında gerçeğe aykırı bir şekilde  “Demokratik seçim ortamına saldırı” şeklinde lanse edilmiştir.  Seçimlerle hiçbir ilgisi olmayan bu menfur saldırıyı kınıyorum. Seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.                                                                                                        

91 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page