top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Sazan avlarken yakalandı

Lüleburgaz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırıkköy’de avlanması yasak olan dönemde balık ağı ile balık avladığı tespit edilen bir kişiye para cezası uyguladı.


Lüleburgaz İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abuzer Sağdıç, iç sularda av yasakları hakkında bir açıklama yaptı.

Müdür Sağdıç, 15 Mart- 15 Haziran tarihleri arasında sazangillerin avlanmasının yasak olduğunu belirtti.

Sağdıç; “ ‘5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2020/21)’ gereğince, il sınırlarımız içerisindeki iç sularda ‘15 Mart - 15 Haziran’ tarihleri arasında sazangillerin avlanması yasaklanmıştır. Sürdürülebilir balık avcılığı faaliyetleri için iç sularımızda balık varlığının desteklenmesi, balıkların üremelerine ve çoğalmalarına fırsat verilmesi açısından; söz konusu tebliğde yer alan zaman yasakları ve tarih aralığı, iç sularda avcılık faaliyetinde bulunan vatandaşlarımıza ve kamuoyuna önemle duyurulur” dedi.

SAZAN AVLARKEN YAKALANDI

Sağdıç, Lüleburgaz Jandarma Karakol Komutanlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin su ürünleri kontrol ve denetim faaliyetlerini yıl boyunca gerçekleştiğini kaydetti.

Yapılan denetimler sonucunda 22 Nisan günü Jandarma ekipleri önleyici kolluk devriyesi esnasında Kırıkköy Köyü Göleti’nde avlanması yasak dönemde balık ağı ile balık avladığı tespit edilen bir şahsa 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa Muhalefetten idari para cezası uygulandığı ve balık avcılığında kullanılan avlama araçlarına el konulduğu, canlı olan balıklar doğal ortamına bırakılarak yeniden doğaya kazandırıldığı kaydedildi.

318 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page