top of page
Yazarın fotoğrafıHamza Dalgıç

Sanat ve kafe tek konseptte!

Lüleburgaz’da müşterilerini ağırlayan Sole de Lazuli Sanat Kafe, alışılmışın dışında konsepti ve sunduğu hizmetlerle öne çıkıyor.




Lüleburgaz’da müşterilerini ağırlayan Sole de Lazuli Sanat Kafe, Lüleburgaz’da bir benzeri olmayan konseptiyle öne çıkıyor. Sanat ve kafe konseptlerinin birleştiği işletme, kafe hizmetlerinin yanında sanatın farklı dallarında verdiği kurslar ve organizasyon hizmetleri ile de dikkat çekiyor.

İcra ettiği Çini Sanatı ile ön plana çıkan Sanatçı Deniz Aksu Öner ve Ressam Zuhal Boğuşlu’nun ortak olarak işlettiği Sole de Lazuli Sanat Kafe, şık iç tasarımı, kafenin konseptini belli eden tamamı el yapımı olan sanat eserlerinin dükkanın dört bir yanında süsleme amaçlı kullanılması ve dinlendirici, sakinleştirici müzik seçimleriyle birlikte müşterilerin büyük beğenisini topluyor.

Sole de Lazuli Sanat Kafe, yağlı boya ve resim, geleneksel ve modern çini sanatı ve mix media alanlarında aylık olarak kursların yanında; punch, kolaj, kot/kumaş boyama, t-shirt/bez çanta boyama, mum yapımı, sabun ve kokulu taş yapımı, epoksi obje yapımı, soğuk porselen takı, kum boncuk takı, seramik çamur şekillendirme, tissue paper texture art, örgü, yağlı boya ve geleneksel/modern çini sanatı alanında da günlük atölyeler ile müşterine sanat eğitimleri de veriyor.

“SANAT VE KAFE KONSEPTLERİNİ HARMANLADIK”

Aldıkları birbirinden çeşitli akademik eğitimleri ve sanat tecrübelerini kafe konsepti ile harmanlayıp ortağı ile birlikte bir işletme açmaya karar verdiklerini belirten Ressam Zuhal Boğuşlu; “Ben öncellikle ressamım ve akademik eğitimliyim. Çok farklı alanlarda eğitim aldım ve hepsini harmanlayarak “sanat kafe” adı altında ortağımla birlikte burada bir işletme açtık.

Farklı farklı alanlarda çalışmalar yapıyoruz. Yağlı boya dersleri veriyoruz, resim dersleri veriyoruz. Kurs olarak bu hizmetleri veriyoruz. Kurslarımız da özel ve halk eğitim kursları olarak hizmet veriyoruz. Halk eğitim kursları işletmemizde oluyor, hepsi belgeli ve izinli olarak burada yapılıyor.

Kafe bölümümüz de var aynı zamanda. Sanat ve kafeyi bir araya getirerek bir konsept oluşturduk fakat sanatta bir çok farklı alanda hem eğitim veriyoruz hem de zamanı az olup gelemeyenler için de atölye çalışmaları yapıyoruz. Aynı zamanda bizim dışımızda başka öğretmenleri de davet ederek onların da eğitim vermesini sağlıyoruz, göründüğünden daha kapsamlı bir çalışma şeklimiz var. Böylece istihdam sağlamayı da hedefliyoruz. Amacımız bunları çoğaltmak” dedi.

“ÇİNİ’Yİ TANITIYORUZ”

Dükkanın iç tasarımında el emeği Çini sanatı eserleri bulunan Sanatçı Deniz Aksu Öner; “Çini eğitmeniyim ve yine özel derslere de katılım sağlıyorum. Günlük atölyeler ile Çini sanatını tanıtıyoruz aynı zamanda. Ortağımla beraber çocukların resim derslerine giriyoruz.

Derslerde en fazla dört öğrenci alıyoruz, fazlasını almıyoruz. Bunun sebebi ise öğrencilerimizle daha bire bir ilgilenebilmek ve derslerin verimini arttırmak. Çok keyifli geçiyor derslerimiz öğrencilerimiz açısından. Onların yeteneklerini keşfetmek bizim açımızdan da çok keyifli oluyor.

Kafenin iç tasarımında bol bol sanat eserleri görüyorsunuz. Bunların hepsi bizim kendi el emeğimiz ile ürettiğimiz sanat eserleri. Çini sanatı eserlerimiz benim el yapımı olarak ürettiğim eserler ve hepsi birbirinden benzersiz. Hepsi birbirinden farklı çalışmalar. Gördüğünüz resimler de ortağım Zuhal Boğuşlu’nun eserleri” ifadelerini kullandı.

SOLE DE LAZULİ NEDİR?

İşletme isminin bir anlamı olduğunu belirten işletme sahiplerinden Deniz Aksu Öner; “İki markanın birleşimi bir isim aslında “Sole de Lazuli” ismi. Benim “Sole dena” isimli bir markam vardı. “Sole” tek, biricik anlamında. İsmim Deniz olduğu için de “den” ve arkasına gelen a harfiyle birlikte “dena” oluyor. “Sole dena” bir bütün olarak “Deniz’e ait biricik, tek” gibi bir anlama geliyor.” diye konuştu.

İşletme ismi hakkında bilgi vermeye devam eden işletme sahiplerinden Zuhal Boğuşlu; “Ben farklı eğitimler alırken taş eğitimi de almıştım. Eğitimlerde “Lapis Lazuli” lacivert taş anlamına geliyor. Bunun “Lazuli” kısmını kullandım ve bir karakter oluşturdum, patentli bir karakter. Benim yarattığım karakter olan “Lazuli” karakterini de ben bir marka olarak kullanıyorum. Bu iki markayı birleştirip bir isim ortaya çıkarmak istediğimizde de “dena” kısmını “de” olarak kullandık ve iki markanın birleşiminden “Sole de Lazuli” ismi ortaya çıkmış oldu. İkisi birleştiği zaman da Türkçe olarak “tek taş” anlamına geliyor adımız.” şeklinde konuştu.

GENİŞ BİR HEDEF KİTLE

Hedef kitlelerinin geniş olduğunu belirten Boğuşlu; “Yaşlılar, gençler, çocuklar, evde bir işle meşgul olmayan ve olan kişiler, çok fazla çalışıp rahatlamak ya da hiç çalışmayıp çalışmak isteyenler gibi çok geniş bir hedef kitleye hitap ediyoruz, kurslarımızı da tüm bu kitlelere hitap edecek şekilde veriyoruz.

Yaptıklarımızı mümkün mertebe genişletmeye çalışıyoruz. Büyümeye de çalışıyoruz aynı zamanda. Olduğumuz yerde saymak değil, ilerlemeye de çalışıyoruz” dedi.

“ÜRÜNLERİMİZ ÖZEL VE SATILIK”

El emeği sanat eserlerini aynı zamanda talep doğrultusunda sattıklarını da belirten işletme sahipleri Önder ve Boğuşlu; “Ürünlerimizin hepsi kendimizin el emeği ve hepsi birbirinden benzersiz. Hiç birinin bir kopyasını bulamazsınız.

Ürünlerimizin fiyatları da yapılan işçiliğe, aldığı zamana göre, ebadına göre değişiklik gösteriyor. Her bütçeye uygun standart fiyatlı ürünlerimiz var. Aynı zamanda kendine veya evine özel bir sipariş vermek isteyen müşterilerimize de yağlı boya alanında böyle bir hizmet verebiliyoruz” diyerek sözlerini noktaladılar.

509 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page