top of page

“Sanat ikliminde bir vaha: LYSA”

7 günde 8 Pazar!

Lüleburgaz Belediye Başkanı ve Adayı Murat Gerenli, görevi süresince yapılan faaliyetleri aktarmaya devam ediyor. Başkan Gerenli, LYSA için; “Ülkemizin son zamanlarda çölleşen kültür ve sanat ikliminde bir vaha olan Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademi’mizden merhaba” dedi.


Lüleburgaz Belediye Başkanı ve Adayı Murat Gerenli, görevi süresince yapılan faaliyetleri aktarmaya devam ediyor.

Gerenli, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi ve ilçe kurulan pazarlar hakkında bilgi verdi.

“ÇÖLLEŞEN KÜLTÜR VE SANAT İKLİMİNDE BİR VAHA”

LYSA hakkında konuşan Gerenli; “Ülkemizin son zamanlarda çölleşen kültür ve sanat ikliminde bir vaha olan Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademi’mizden merhaba. Göreve geldiğimiz de inşaat halinde devraldığımız, yapım işi arapsaçına dönmüş işletme modeli belirlenmemiş, yıllarca ‘açılamaz’, ‘hizmet verilemez’ denilen akademimizi hızlı bir şekilde tamamlayarak sizlerin hizmetine açtık. Yurtiçi ve yurtdışından yoğun ilgi gören LYSA, yıl boyunca gerçekleştirilen fuar, sempozyum, konser ve tiyatro etkinliklerinin yanı sıra baleden halk oyunlarına, el sanatlarından fotoğrafçılığa kadar bir çok sanat atölyesine ev sahipliği yapıyor. Akademimiz bünyesinde hayata geçirdiğimiz Lüleburgaz Belediyesi konservatuvarı ile yetenekli çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğin sanat dünyasına hazırlıyoruz. Her biri birbirinden değerli akademisyenlerimizin yer aldığı konservatuvarımız, sadece verdiği eğitimle değil; senfoni ve oda orkestrası konserleri ile Lüleburgaz’ı sanatın ışığıyla aydınlatıyor. Bütün bunları sizlerle başardık, yine başaracağız” dedi.

7 GÜNDE 8 PAZAR

Lüleburgaz’da kurulan pazarlar hakkında konuşan Gerenli; “Sizler istediniz, söz verdik yaptık. Çok değil 5 yıl öncesine kadar kentimizde sadece 1 noktadan Pazar alışverişi yapabiliyordunuz. Kentin bir ucundan, diğer ucuna evine Pazar alışverişi yapmak için yola koyulan siz değerli komşularımızın daha düzenli alışveriş yapabilecekleri ve kolaylıkla ulaşabilecekleri seni semt pazarlarımızı hizmetinize sunduk. Ayrıca cumartesi günleri Kapalı Pazar Yeri ve Semt Merkezi’mizde pazarcılar odamızla birlikte hayata geçirdiğimiz Moda ve Giyim Pazarı uygun fiyat anlayışı ve binlerce çeşit ürünle sizlere hizmet veriyor. Moda ve Giyim Pazarı’mız yerli ve yabancı turistler sayesinde kent ekonomimize de katkı sunuyor. Az laf çok iş” ifadelerine yer verdi.

263 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page