top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

‘Sahte mühürlü oy’ açıklaması!

“CHP’ne zarar veriyorsunuz, başaramayacaksınız”

CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi, il genel meclisi ve belediye meclis üyeliği ön seçiminde ‘sahte mühürlü’ oy çıkmasına yanıt verdi. Terzi; “Sandıklar açıldıktan sonra ilçe başkanlığımızın mührünü taşımayan ve ilçe başkanlığımız tarafından bastırılmayan oy pusulalarının tespit edilmesi üzerine bu oy pusulaları bir kenara ayrılıp sandık kurullarınca geçersiz sayılarak geçerli oylar ile seçime devam edildi” dedi.

Terzi ayrıca, seçime kadar herkesin kişisel hırs ve çıkarlarını bir kenara bırakmasını isterken, partiye ve adaylara zarar verecek sosyal medya paylaşımları yapılmaması ricasında bulundu.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nı haftalık toplantısında konuşan İl Başkanı Bora Terzi, son dönemde yaşanan oylar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Terzi, yapılan seçimde sahte mühürlü oy çıkması dolayısıyla CHP İlçe Başkanlığı’nın mührünü taşımayan ve parti tarafından bastırılmayan oy pusulalarının tespit edilmesi üzerine tekrar sayıldığını belirtti.

Terzi; “Artık burada parti içi tartışmalara bir son verelim demiştik ama tekrar maalesef tartışmalar açıldı. Ben il başkanı olarak il başkanlığı görevini yerine getiriyorum. Kesinlikle ilçe başkanının yerine geçmek, ilçe yönetim kurulunun yerini almak gibi bir durum söz konusu değildir, bu haddime de değildir. Belirli bir kesimin oylarının iptal edildiği söyleniyor, oylar gizlidir kimin oyunun iptal edildiğini bilmemiz mümkün değildir. Lüleburgaz’da yapılan seçimlerde genel merkezden gözlemci gelmedi. Çünkü genel merkezimiz il başkanlığına, bu konuda yetki verdi. Biz de il başkanlığı olarak yönetim kurulumuzdan birer tanesini görevlendirdik. Genel merkez nasıl bir yetki vermişse biz o doğrultuda seçimi gerçekleştirdik” dedi.

SAHTE MÜHÜRLÜ OY AÇIKLAMASI

Sayımlarda sahte mühürlü oyların geçersiz sayıldığını belirten Terzi; “3 Şubat tarihinde belediye meclis üyesi çift sıra adaylarının belirlenmesi için örgüt denetiminde ön seçim gerçekleştirdik. Sandıklar açıldıktan sonra ilçe başkanlığımızın mührünü taşımayan ve ilçe başkanlığımız tarafından bastırılmayan oy pusulalarının tespit edilmesi üzerine bu oy pusulaları bir kenara ayrılıp sandık kurullarınca geçersiz sayılarak geçerli oylar ile seçime devam edildi. Ardından ilçe yönetimimiz, il genel meclisi seçiminde de benzer bir durum olup olmadığı yönünde bir inceleme gerçekleştirdi. Oylar burada sayıldı ve buradan dışarı çıkmadı. O yüzden lütfen kimse böyle saçma sapan şeyler söyleyip kamuoyunu yanıltmasın. İl başkanlığına zarar vereceğim diye uğraşırken, Cumhuriyet Halk Partisi’ne zarar veriyorsunuz ve başaramayacaksınız. İncelemelerin ardından genel merkeze ilettik ve onlarda yeniden sayım yapılacağı kararını verdi. Bunun üzerine yeniden sayım yapıldı. Her iki sayım da ilçe başkanlığımızın mührünü taşımayan oy pusulaları geçersiz sayılarak, seçim sonuçlandırıldı. Genel merkezin onayından sonra aday listelerimiz, ilçe seçim kuruluna verilecek. Seçime kadar herkesin kişisel hırs ve çıkarlarını bir kenara bırakmasını, partimizi kamuoyunda daha fazla tartışmamasını, partimize ve adaylarımıza zarar verecek sosyal medya paylaşımları yapmamasını rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Terzi’nin konuşmaları sırasında 27. Dönem Milletvekili Türabi Kayan tarafından bölünerek zaman zaman sözlü tartışmalar çıktı.

321 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page