top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Rüyasını gerçeğe dönüştürdü

Lüleburgaz’da uzun süre metruk halde duran ve madde bağımlılarının uğrak yeri olan bina, hayırsever Özden Gökçe’nin rüyasında görmesiyle, yıkılıp yeniden yapılarak sağlık ocağı olarak hizmete açıldı.

Lüleburgaz’da Özden Gökçe Aile Sağlığı Merkezi açıldı.

Hayırsever Özden ve Miktat Gökçe ailesi tarafından 11 Ekim 2021 günü temel atma töreni yapılan aile sağlığı merkezi 12 Ocak 2024 günü yapılan açılış töreni ile hizmete girdi.


Atatürk Mahallesi Öğükler Sokak No:115 adresinde bulunan Özden Gökçe Aile Sağlığı Merkezi’nin 4 hekimli, 421 metrekare kullanım alanına sahip, 3 katlı olduğu belirtildi.

Özden Gökçe Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışına Kırklareli Valisi Birol Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, hayırsever Özden ve Miktat Gökçe çifti, il ve ilçe protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Daha önce metruk halde olan binadan vatandaşların rahatsız olduğu ve aile sağlığı merkezi yapmak isteyen Özden Gökçe’nin bu yeri rüyasında görerek yapımına başlandığı öğrenildi.

“BİZ SAĞLIK CAMİASI OLARAK ŞÜKRANLARIMIZI İLETİYORUZ”

Açılış töreninde konuşan Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, hayırsever Özden Gökçe’nin binayı rüyasında gördüğü yere yapıldığını söyledi.

Cerit; “Cumhuriyet’imizin 101’inci yılına girdiğimiz bu günlerde hayırsever vatandaşlarımız Özden ve Miktat Gökçe tarafından Lüleburgaz ilçemize kazandırılan Lüleburgaz Özden Gökçe 4 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışını yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Açıkçası duygulu anlar yaşıyoruz. Burası metruk bir binaydı, terk edilmiş durumdaydı. Yan komşularımızdan bir tane teyzemiz bize uyuşturucu bağımlılarının mesken edindiğini, zaman zaman çocuklarını okula göndermekte zorlandığından bahsediyordu ve buraya bir şeyler yapabilir misiniz diye bir açılım yapmıştı. Bizde nasıl yaparız diye düşünürken hayırsever Özden ve Miktat Gökçe çifti ile tanıştık. Onlardan Allah razı olsun. Özden Gökçe’ye rüyasında burasının malum olduğunu, içine doğduğunu öğrendik. Gerçekten tüylerimiz diken diken oldu. Bakanlığımız standartlarına uygun olarak projeler çizildi. Şuan da iki hekim başladı, yakın zamanda hekim sayısını 4’e çıkaracağız. Böylece kişi başına düşen nüfusu da azaltmayı düşünüyoruz. 4 poliklinik yanı sıra, tıbbi müdahale odası, bebek aşı odası, gebe izlem odası, bebek emzirme odası, hizmet alanlarımız var. Hayırsevelerimize minnettarım. Bu örneklerin artarak çoğalmasını diliyorum. Biz sağlık camiası olarak şükranlarımızı iletiyoruz. Lüleburgaz’ımıza ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“TÜRKİYE YÜZYILI BU, SAĞLIKTA GELDİĞİMİZ NOKTA BU”

Kırklareli Valisi Birol Ekici’de, hayırseverlere çok teşekkür etti.

Ekici; “Gerçekten çok güzel bir tesis oldu. Tesisin bulunduğu alan o kadar uygun bir alan ki. 4 tane aile hekimimiz burada hizmet sunacak. Yerleşim yerinin tam ortası ve yürüme mesafesinde bulunuyor. Türkiye Yüzyılı bu, sağlıkta geldiğimiz nokta bu. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde başlayan bu sağlıkta dönüşüm programının geldiği nokta bugün hepimize ‘oh be doktorlarımız var, sağlık tesislerimiz var, hastaydım ama iyileştim’ dedirtiyor halkımıza. Buna katkıda bulundukları için hayırseverlerimize minnetlerimi sunuyorum beni çok duygulandırdılar. Hanımefendinin bu hizmeti yaptığı için gözleri yaşarıyor. Biz bu dünyadan göçtükten sonra da hayır hanenize Allah razı olsun diyen insanlar sizlere dua edeceklerdir. Hayrınız bol olsun. Allah memleketimize ve milletimize hayırlı etsin. Çok teşekkür ediyorum. Sizlere şükranlarımı sunuyorum. Doktorlarımıza başarılar diliyorum. Sağlık ordumuza ve Lüleburgaz’a hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Sabri Demir tarafından okunan dua sonrası aile sağlığı merkezinin kurdele kesimi yapıldı.

1.668 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page