top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Promosyon mağduriyet zaferi


Haber Merkezi

Kırklareli’nin Vize ilçesinde 2023 yılı Ocak ayında yapılan promosyon ihalesini İş Bankası Vize Şubesi kazanmıştı.

İlçede bulunan öğretmenlere banka tarafından promosyon tutarı tek seferde peşin olarak ödenmişti.

Ancak 2023 Şubat ayından sonra ilçeye gelen personele sözleşme maddeleri gerekçe gösterilerek ödeme yapılmamış, bu durum çok sayıda eğitim çalışanının mağduriyetine yol açmıştı.

Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve banka arasında yapılan protokolde yetkililerin gözünden kaçan bir maddenin yol açtığı mağduriyeti çözmek için Hürriyetçi Eğitim Sen Kırklareli Temsilciliği yoğun bir çaba sarf etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Hürriyetçi Eğitim Sen Kırklareli İl Başkanı Fatih Çodar, mağduriyet bilgisi kendilerine ulaştıktan sonra sorunun çözümü konusunda gerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gerekse banka ile görüşmelerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Çodar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde bankanın ödeme yapılamayacağını bildirdiği bilgisine ulaşılması neticesinde İş Bankası Şube Müdürü ile konunun görüşüldüğünü ve bu sorunu bir şekilde çözülmesi için ricada bunulduğunu devamında Bölge Müdürlüğü ve Genel Müdürlük nezdinde girişimlerin bulunulması neticesinde banka yönetiminin sorunun çözümü için gerekli adımları attığını ifade etti. 

Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş Bankası arasında yapılan ek protokolle mağduriyetin ortadan kaldırıldığını açıklayan Çodar, ayrıca 2025 yılı Şubat ayına kadar ilçeye gelecek olan personelin de bu ek protokole istinaden promosyon ödemesi alabileceğini kaydetti.

Hürriyetçi Eğitim Sen Kırklareli İl Başkanı Fatih Çodar açıklamasında, “Bir sendika olarak sorunun çözümü için gece gündüz demeden emek harcayıp, sonuç olarak da çözümün bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyuz. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak her zaman eğitim çalışmalarının yanında olduk. Sendika Hürriyettir, Hürriyet Gülümsettir” sözleriyle açıklamalarına son verdi.

234 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page