Poyralı’da festival coşkusu!
- Tevfik İŞÇİ

- 6 saat önce
- 2 dakikada okunur
Poyralı’da ilk kez düzenlenen Pekmez, Dokuma ve Kültür Festivali, gün boyunca binlerce kişinin katılımıyla büyük bir coşkuya sahne oldu. Yöresel ürün stantlarının yoğun ilgi gördüğü festivalde Retrobüs ve Gece Yolcuları’nın sahne performansları geceye damga vurdu.





Poyralı Köyü Pekmez, Dokuma ve Kültür Festivali, bu yıl ilk kez düzenlenmesine rağmen binlerce kişinin katılımıyla büyük bir coşkuya sahne oldu. Pınarhisar Belediyesi ile Poyralı Köyü Muhtarlığı iş birliğinde gerçekleştirilen festivalde yöresel ürünler, geleneksel dokumalar ve müzik bir araya geldi.
Poyralı’nın kültürel değerlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen festival, gün boyunca renkli görüntülere sahne oldu. Festival alanında Poyralı köyü kadınları tarafından hazırlanan dokuma ve pekmez stantları ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü.
STANTLARA BÜYÜK İLGİ
Gündüz programında gerçekleştirilen açılışın ardından protokol üyeleri festival alanındaki stantları gezerek vatandaşlarla bir araya geldi. Poyralı kadınlarının el emeğiyle hazırladığı dokuma ürünleri ile köyün geleneksel pekmezi katılımcılardan büyük beğeni topladı.
İlk kez düzenlenmesine rağmen festivalin gördüğü yoğun ilgi, Poyralı’nın yöresel değerlerine olan ilgiyi de ortaya koydu.
GECE MÜZİKLE COŞTU
Festivalin gece programında ise eğlence doruğa çıktı. Saat 20.30’da sahne alan Babaeskili Retrobüs Grubu, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ve yüksek enerjili performansıyla festival alanını hareketlendirdi.
Retrobüs’ün ardından sevilen müzik grubu Gece Yolcuları sahne aldı. Grubun performansına eşlik eden binlerce kişi, gece boyunca müzik ve eğlencenin tadını çıkardı. Festival alanında renkli görüntüler oluşurken, Poyralı’da unutulmaz bir gece yaşandı.
“KÜLTÜREL MİRASIMIZI YAŞATIYORUZ”
Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, festivalin ilk kez düzenlenmesine rağmen büyük bir katılımla gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Talay, “Poyralı Köyü Pekmez, Dokuma ve Kültür Festivalimizi büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Pınarhisar Kaymakamımız Sayın Enver Özderin, kıymetli protokol üyelerimiz, hemşehrilerimiz ve Kırklareli’mizin dört bir yanından gelen misafirlerimizle birlikte; kültürümüzün, geleneklerimizin ve yöresel değerlerimizin buluştuğu çok güzel bir programa imza attık.” dedi.
Festivalin hazırlanmasında Poyralı kadınlarının büyük emek verdiğini belirten Talay, “Çok kısa sürede, büyük bir özveri ve el birliğiyle festival alanımızı Poyralı’ya yakışır şekilde hazırlayarak bu güzel organizasyona emekleriyle değer kattılar. Her birine gönülden teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Talay, festivalin temel amacının Poyralı’nın pekmezinden dokumasına kadar geçmişten bugüne taşıdığı kültürel mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu vurgulayarak, festivalin ilkini gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.


