top of page

POS cihazlarının yasa dışı kullanımı mercek altında

TÜRMOB Genel Başkanı İrfan Hüseyin Yıldız, "POS ve benzeri ödeme sistemleri bazı sektörlerde kayıt dışı ekonomik faaliyetlerde ve suç gelirlerinin aklanmasında kullanılabiliyor." dedi.


ree

TÜRMOB Genel Başkanı İrfan Hüseyin Yıldız, POS ve benzeri ödeme sistemlerinin bazı sektörlerde kayıt dışı ekonomi ve suç gelirlerinin aklanmasında kullanılabildiğini açıkladı. Finansal İstikrar Komitesi toplantısında bu cihazların amaç dışı kullanımına karşı yeni tedbirler ele alındı.

Yıldız, özellikle kuyumculuk, kozmetik, kuaförlük, hazır giyim, restoran ve market gibi sektörlerde üçüncü kişilere ait kredi kartlarının sıkça kullanıldığını ve bunun tespitinin zor olduğunu belirtti. Ayrıca yüksek limitli mail order işlemlerinin de risk taşıdığını vurguladı.

POS cihazlarının yasa dışı kumar, sanal bahis, tefecilik ve dolandırıcılık gibi suçlarda da kullanıldığını söyleyen Yıldız, bankaların POS cihazlarına kullanım limiti getirmesi ve uyumluluk kurallarının sıkılaştırılmasının önemli olduğunu ifade etti. Bu adımın, hem kayıt dışı ekonomiyle mücadelede hem de suç gelirlerinin aklanmasını önlemede kritik olduğu vurgulandı.

bottom of page