top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Piyasa denetimi yapıldı


Haber Merkezi

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen, doğal kaynakları koruyan, izlenebilir ve sürdürülebilir tarımı desteklemek adına İyi Tarım Uygulamaları (ITU) çerçevesinde kapsamlı piyasa denetimleri gerçekleştirdi.

Denetimler kapsamında ürünlerin ITU sertifikaları, üreticiye ait bilgileri, ürün etiketleri, ITU logosu, sertifika numarası kontrolleri ve değerlendirmeleri yapılarak kayıt altına alındı.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “İyi Tarım Uygulamaları çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile güvenilir ürün arzının sağlanması için önemlidir. Bu kapsamda İlçe Müdürlüğümüzün teknik personelleri tarafından, güvenilir ürün arzına yönelik piyasa denetimleri gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde, ürünlerin ITU sertifikaları, üreticiye ait bilgileri, ürün etiketleri, ITU logosu, sertifika numarası kontrolleri ve değerlendirmeleri yapılarak kayıt altına alındı” denildi.

16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare


bottom of page