top of page

Pavli için geri sayım!

Trakya’nın asırlık geleneklerinden biri olan ve halk arasında “Pavli” olarak bilinen 116. Pehlivanköy Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı için hazırlıklar hız kazandı. 10-13 Eylül 2026 tarihleri arasında düzenlenecek panayır öncesi ilçe genelinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Trakya’nın en köklü ve renkli etkinliklerinden biri olan Pehlivanköy Panayırı için geri sayım başladı. Bu yıl 116’ncısı gerçekleştirilecek Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı, 10 Eylül’de kapılarını açacak ve 13 Eylül’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Her yıl binlerce kişiyi Pehlivanköy’de buluşturan panayır öncesinde, ilçe genelinde hazırlık çalışmaları hız kazandı. Panayır alanında ekipler tarafından yürütülen çalışmaların yanı sıra ziyaretçilerin daha rahat ve güvenli bir ortamda etkinliklere katılabilmesi için gerekli hazırlıklar da titizlikle gerçekleştiriliyor.

“ÇALIŞMALARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR”

Pehlivanköy Belediye Başkanı Gündüz Hoşgör, 116. Pehlivanköy Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı için saha çalışmaları ve hazırlıkların aralıksız sürdüğünü belirtti.

Panayır alanının hem ilçe sakinlerine hem de çevre il ve ilçelerden gelecek misafirlere en güzel şekilde hazırlanması için ekiplerin yoğun bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Hoşgör, asırlık geleneği gelecek nesillere aktarmak için her yıl aynı heyecanla çalıştıklarını söyledi.

Başkan Hoşgör, panayırın Pehlivanköy’ün kültürünü, geleneklerini ve sosyal yaşamını yaşatan önemli bir değer olduğunu belirterek, “Panayır alanımızı hemşehrilerimize ve misafirlerimize en güzel şekilde hazırlamak için ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.” dedi.

PAVLİ YİNE BULUŞTURACAK

Eğlence, alışveriş, kültür ve sosyal etkinliklerin yanı sıra asırlık dostlukların da buluşma noktası olan Pehlivanköy Panayırı, bu yıl da ilçeye hareketlilik kazandıracak.

10-13 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 116. Pehlivanköy Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı’nın, bölgeden çok sayıda ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

Asırlık Pavli geleneği, bir kez daha buluşmanın, bereketin ve kardeşliğin adresi olacak.


bottom of page