top of page

Paralimpik sporcular damga vurdu

Kırklareli, 2024 Para Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’na damgasını vurdu.


Ankara da 24-25 Nisan tarihlerinde yapılan Para Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nda Kırklarelili sporcular büyük başarılar elde etti.

Şampiyonaya Kırklareli Doruk Spor Kulübü 10. Clasta 1 sporcu ile Lüleburgaz Zirve Spor Kulübü ise 4 sporcu ile katılım gösterdi.

İlk gün yapılan ferdi müsabakalarda 10. Clasta Kırklareli Doruk Kulübü sporcusu Yağız Engin Türkiye Şampiyonu, yine 10. Clasta Lüleburgaz Zirve Spor Kulübü sporcusu Aydın Demirkol Türkiye 2.’ci oldu.

Yine 9. Clasta yarışan Lüleburgaz Zirve Spor Kulübü sporcusu Mustafa Özdemir Türkiye Şampiyonu, Bayanlar 9. Clasta Binnur Yalçınkaya Türkiye 2.’si oldular.

Para Türkiye Şampiyonası’nda en küçük sporculardan biri olan 2010 doğumlu Mert Çalışkan ise 8. Clasta gruptan birinci çıkıp, çeyrek final de şanssız bir mağlubiyet alarak dereceye giremedi.

Bireysel yarışlarda büyük başarı elde eden sporcular, çiftler turnuvasında da kürsüde yer almayı bildi.

Yağız Engin ve Binnur Yalçınkaya çifti Türkiye ikincisi, Mert Çalışkan ve Aydın Demirkol çifti de Türkiye üçüncüsü olarak hocaları ve sevenlerini gururlandırdı.

Kırklareli Masa Tenisi İl Temsilcisi Özcan Güler turnuvada derece elde eden sporcuları tebrik ederken, “Başta sporun ve sporcunun daima yanında olan Sayın Valimiz Birol Ekici olmak üzere Gençlik Spor İl Müdürümüz Emrah Yüksel Babuşçu'ya, Antrenör Soner Polat’a ve sporcularımız ile değerli velilerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

57 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page