top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Onlar artık yetiştirici!

36 kursiyere belge

Lüleburgaz İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile yapılan Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu’nda eğitimlerini tamamlayan 36 kursiyer belge aldı.

Lüleburgaz İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile yapılan Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu’nda eğitimlerini tamamlayan 36 kursiyer belge aldı.

Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu’nun yaklaşık bir ay sürdüğü belirtildi.

Halk Eğitim Merkezi bahçesinden düzenlenen belge törenine Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Konak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem ve kursiyerler katıldı.

Toplam 36 kursiyerin belge almaya hak kazandığı, düzenlenen tören de ise kursiyerlerden Berna Aksoy, Hasan Araç, Mahir Çoğu, Burhan Mutlu, Özlem Baltalı, Sibel Aydın, Uğur Baltalı, Utku Aktaş, Gürol Alsan, Duygu Cenk ve Müge Kurtuldu’nun belge aldığı belirtildi.


İlçe Tarım ve Müdürü Abuzer Sağdıç; “Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursumuzda 36 adet kursiyerin yeterli görülmesi sonucu sonlandırıldı ve belge töreni düzenlendi. Kursiyerlerimiz aldıkları belge ile tıbbi üretim ve tıbbi aromatik bitki üretiminde ilk basamak yetiştiricilik için lazım olan gerekli ön bilgileri, durum fizibilitelerini, maliyet unsurlarını, tıbbi aromatik bitkilerin pazarda ki yerini, kursiyerlerimize bilgilendirme, bitkiyi yetiştirdikten sonra kullanım sahalarında nereye pazarlayacaklarını ve yetiştiricilikle ilgili inceliklerini öğreten ön bilgiydi. Daha uzun ve daha kapsamlı olan kurslarımızı da Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla tekrar düzenlemeyi düşünüyoruz. Tıbbi Aromatik Bitki Kursu dışında tüm tarımsal ürünler ile ilgili budama, meyve yetiştiriciliği, bakım unsurları, fidan yetiştiriciliği, koyun ve keçi ırkları ile sürü yönetimi, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği gibi tarımın her dalına hitap eden kurslar vatandaşların talebi doğrultusunda düzenlenebiliyor” dedi.

Kaymakam Yüce ve beraberindekiler kursiyerleri başarılarından dolayı tebrik etti.

205 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page