top of page

Oltayla dev turna yakaladı

Lüleburgazlı sportif balıkçı Samet Baycan’ın, sezonun ilk avında yakaladığı turna balığı büyük ilgi çekti.



Sportif balıkçılıkla uğraşan, aynı zamanda doğasever olan Lüleburgazlı Samet Baycan, olta ile 9 kilo ağırlığında turna balığını yakaladı.

Uzun yıllardır sportif balıkçılık ile uğraşan ve tuttuğu bir çok küçük boydaki balığı yeniden doğal yaşam ortamına bırakan Baycan’ın son avı büyük ilgi gördü.

Av yasağının sona ermesi ile soluğu yine balıkta alan Baycan, ilk hedefi olan turna balığı avında kendi için rekorla başladı.

Geçmiş dönemdeki rekoru olan 90 santimlik turna avını 1 metreye çıkaran Baycan, bu anları her zaman olduğu gibi kayıt altına alırken, kayıtta balığın oltaya takılma anı ve zorlu karaya çıkarma görüntüsü yansıdı.

Çayırdere Barajı’nda çekilen görüntüyü sosyal medya hesaplarından da paylaşan Baycan, balık meraklılarının beğenisini topladı.




“ADRENALİNİ TÜM VÜCUDUMDA YAŞADIM”

Baycan, av sırasındaki duygularını gazetemize anlatırken, o anda adrenalini tüm vücudunda yaşadığını belirtti.

Böyle büyüklükteki bir balığı tutup karaya tek başına çıkarmanın hiç kolay bir durum olmadığını ifade eden Baycan, “Bu sezon ki amacım eski rekorum olan 90 santimi geçmekti. Havayı ve basıncı takip ederek en verimli günü bekledim ve nihayetinde istediğim boyutta bir balıkla güzel mücadele verdim. Balıkçılıkta en güzel duygular tüm balıkçılarında da bildiği gibi makinanın kalama sesidir. Balık savaş verdikçe, makinadaki kalama sesiyle insan adrenalini tüm vücudunda yaşıyor. Ben de bu anda adrenalini tüm vücudumda yaşadım. Böyle bir balığı karaya çıkartmak hele ki tek başına ve zorlu merada cidden emek istiyor ve işi bilmek gerekiyor” dedi.

Türkiye’deki yanlış avlanma ve yasak avlanma yöntemleri ile bu boy balıkları görmenin neredeyse çok nadir olduğunu da kaydeden Baycan, kendini bu nedenle şanslı hissettiğini söyledi.

1.112 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page