top of page

ODTÜ mezunu nalbur!

“Şehirle birlikte büyüdü”

Lüleburgaz’ın en eski esnaf işletmelerinden Aydın Nalburiye, 1960 yılından bu yana şehirle birlikte büyüdü.

Dükkânın bugünkü sahibi İbrahim Aydın, 68 yaşında olmasına rağmen her sabah aynı heyecanla işinin başına geçtiğini söyledi.

Ailesinin Bulgaristan’dan eğitim umuduyla başlayan göç hikâyesini “Babam Bulgaristan’dan okumak için gelmiş ama nasip olmamış. İçinde hep bir ukde kalmıştı, o yüzden beni mutlaka okutmak istedi” sözleriyle anlatan Aydın, babasının Bulgaristan’da Yahudi ustaların yanında nalburculuğu öğrendiğini, Türkiye’ye geldiğinde lokanta işletip birikim yaptıktan sonra da dükkânı kurduğunu söyledi.

Babasının isteğini gerçekleştirdiğini ancak kendi mesleğini yapamadığını, ‘’ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Gazi Üniversitesi İşletme bölümlerini tamamladıktan sonra 1986 yılında babamın vefatıyla birlikte kendimi bir anda dükkânın başında buldum. Üniversite diplomalarımı rafa kaldırarak ticaretin içine girdim. O yıllarda dükkânda 4-5 eleman çalıştığını, işlerin oldukça yoğun olduğunu söyleyebilirim. Zamanla işletmeyi yenileyerek bilgisayarla envanter tutan öncü esnaflardan biri hatta belki ilkiyimdir.’’ sözleriyle anlattı.

“HAYALİ DOKTOR OLMAKTI”

Gençlik döneminde doktor olma hayali kuran Aydın, üniversite sınavına bir çok kez girdi ve farklı bölümler kazandı. Sonunda tıp fakültesini kazanmasına rağmen Gazi Üniversitesi’nde tanıştığı eşi nedeniyle hayatının yön değiştirdiğini belirtti.

Bugün biri kız biri erkek iki çocuğu bulunan Aydın, her ikisinin de iç mimar olduğunu söyleyerek ailesiyle gurur duyduğunu aktardı.

‘’Müşterilerimle kurduğum samimi iletişim, beni işime her gün yeniden bağlayan bir unsur. İşyeri benim için yalnızca geçim kaynağı değil; sohbet ederek, yardımcı olarak yaşama dair enerjimi tazelediğim bir yer. Bu dükkân benim için terapi gibi” diyen Aydın, yıllardır sürdürdüğü çalışma disiplininin kendisinde yarattığı morali vurguladı.

Aydın, hayat felsefesinde ise hareketin en önemli başlık olduğunu söyledi.

Atatürk’ün “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü ilke edindiğini söyleyen Aydın, ‘’60 yaşından sonra yamaç paraşütüne başladım. 25 yıldır Perşembe akşamları halı sahada futbol oynuyorum, bisiklet turlarına katılıyorum, bol bol yürüyüş yapıyorum. Sağlıklı yaşama olan bağlılığım ve gençlerle geçirdiğim vakit, bana dinamizmimi koruma motivasyonu sağlıyor.’’ dedi.

İki köpeğiyle birlikte sade ama üretken bir yaşam sürdüren İbrahim Aydın, yarım asrı aşkın süredir ayakta duran bu dükkân sayesinde hem babasının adını yaşatıyor hem de Lüleburgaz’ın ticari belleğinde yerini koruyor.

bottom of page